Studenter og seilere får nytt tilbud

Match racing på fremmarsj i Kristiansand

Match racing på fremmarsj i Kristiansand

Om ikke mange dagene vil det dukke opp fire Ynglinger i Kristiansand som vil konkurrere mot hverandre to og to. Det vil være det første tegnet på et gryende match racing-miljø.

Publisert Sist oppdatert

Dette kommer nå som et resultat av et samarbeid mellom Christianssands Seilforening, studentorganisasjonen i byen og Norges Seilforbund.

FIRE YNGLINGER. Utgangspunktet var to Ynglinger som seilavdelingen i studentorganisasjonen i Kristiansand har, men som ikke var veldig hyppig i bruk. I tillegg har man skaffet til veie ytterligere to Ynglinger som blir utlånt privat. Norges Seilforbund har supplert båtene med fire sett seil fra seilgarderoben til OL-Ynglingen, noe som skal bidra til å gjøre båtene så like som mulig.

– Prosjektet er todelt, sier Odd Ørnulf Stray i Norges Seilforbund, som  har vært pådriveren for dette.

TODELT PROSJEKT. – For det første ønsker vi å gi et tilbud til alle dem som lett faller ut av seilsporten etter å ha fullført videregående. For det andre har vi et ønske om å skape og etablere match racing-miljøer rundt om i landet, sier han

Tanken er å arrangere match racing en gang i uken, og tilbudet vil være åpent for både studenter og seilere i Kristiansand.

FLERE STEDER. Viser prosjektet i Kristiansand seg å være vellykket, vil Norges Seilforbund gå videre og forsøke å etablere match racing-miljøer i Stavanger, Bergen og Trondheim.

– Det behøver ikke være Ynglinger, det kan godt være andre båttyper. I Kristiansand passet det best med Yngling, sier Odd Ørnulf Stray, som sitter i styret i NSF. Han nevner Express som en annen, høyaktuell båttype.

Stray ser også det positive i å samarbeide med universitetene; mange seilere slutter å seile når de begynner å studere fordi de ikke har noe tilbud på studiestedet. Å etablere seiltilbud i universitetsbyene er noe NSF ønsker å bidra til.