Treningsamling

Danskene kopierer norsk opplegg

Danskene kopierer norsk opplegg

Treningsamlinger i seilmaker-regi har lenge vært populært om våren i Norge. Dansker kopier norsk opplegg.

Publisert Sist oppdatert

Elvstrøm Sails har gjennom mange år arrangert treningsamlingen «Go 4 Speed» på våren i Norge. Først i Åsgårdstrand, nå med Son som base.

– Det danske Elvstrøm-loftet har ikke gjort dette tidligere, men arrangerer i år treningsamling for første gang etter vår modell, sier Espen Kamperhaug til SEILmagasinet i det fergen legger til kai i Hirtshals.

TREKLØVER. Kamperhaug er på vei til Kiel hvor Elvstrøm arrangerer trening i samarbeid med Kiel Yacht Club og det tyske seilforbundet.

– En av grunnene til at vi arrangerer i Kiel er at vi spisser samlingen mot ORC-seilere på grunn av at VM arrangeres i Flensburg i sommer, fortsetter Kamperhaug.

I Kiel vil de fremmøtte seilerne dra nytte av blant annet Elvstrøm-sjef Jesper Banks ekspertise.

I NORGE. Neste helg, 1.–2. mai, arrangerer Elvstrøm Sails i Norge treningsamling i Bodø.

– I Bodø er det vår nye samarbeidspartner Remi Rasmussen som står for opplegget, men både meg selv og min kollega Eivind Bøymo-Malm vil være til stede, sier Kamperhaug.

– Med et lite askeforbehold, legger han til.

SON. Helgen etter er det klart for seilerne på Østlandet. Son er stedet.

– Det blir helt i tråd med fjoråret. SPA-hotellet blir basen og Soon Seilforening står for det tekniske på vannet. Også i Son vil Jesper Bank være til stede hele helgen. I tillegg kommer engelskmannen Kevin Sproul og flere norske bidragsytere på det seiltekniske, blant annet Tommy Bergmann, avslutter Espen Kamperhaug.