Faurby 396 de luxe

Spesiell båt til spesiell seiler

Spesiell båt til spesiell seiler

Tirsdag kommende uke overleveres danske Faurby Yachts’ mest spesielle båt.

Det danske verftet Faurby er ikke mest kjent for å bygge spektakulære, racige båter, men i neste uke vil de overlevere en Faurby 396 som har mange elementer utenom standarden.  Den nye eieren som skal hente båten, er Danmarks tidligere OL-vinner, Jesper Bank.

SPESIELL. Båten skikkelr seg fra standardmodellen ved å ha fått en 2,50 m dyp T-kjøl, åpen hekk og en 19 meter høy rigg – blant annet. Og forhåpentlig er også målet om at 39-foterens vekt ikke skal overstige 6000 kilo, oppfylt når den settes på vannet. Riggen vil være av karbonfiber, og skrog og dekk er sandwich-bygd med Divinycell som kjernemateriale.

TRADISJON OG TEKNOLOGI. Noe av verftets nye idé er er å videreføre håndverkstradisjonene verftet har, men kombinere dem med moderne teknologi. Det betyr at selv om båten vil være myntet på å skulle seile fort, innehar den verftets kvaliteter, stil og atmosfære under dekk.

TIL NORGE. Jesper Bank vil debutere med båten under Big Boat Challenge i Kerteminde 22. mai og seile på IRC. Også Fyn Rundt står på programmet.

– Dessverre passet det ikke inn å delta i Helly Hansen Skagen Race i år, men båten kommer til Oslo til høsten i forbindelse med Båter i sjøen, sier  direktør Johnny Quist til SEILmagasinet