Årsmøte i NORC

Holmsbu 2009

Positive samtaler under NORC-møte

Under gårsdagens årsmøte i NORC ble det snakket positivt om rating-samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

– Det var en felles oppfatning under årsmøte at fordi regattaseiling med storbåt representerer et relativt lite miljø i Norge, ville det være uheldig å få flere små separate miljøer. Det var derfor årsmøtets klare oppfatning at en splitting av miljøer er ikke storbåtseilingen i Norge tjent med, sier gjenvalgt leder i NORC, Thomas Nilsson, til SEILmagasinet.

STYRE. På bakgrunn av dette ble representanter fra henholdsvis X-35 og X-41-klubben, samt en representant fra IRC-miljøet valgt inn i styret. Det nye styret for 2010 ser derfor slik ut:

Leder, Thomas Nilsson

Styremedlem, Lars Erik Heibek

Styremedlem, Anders Myhre

Styremedlem, Thorstein Tønnesson

Styremedlem, Rune Lande

Styremedlem, Eirik Brekke

Varemedlem, Knut Berg-Jacobsen

Varamedlem, X-41 Klasseklubb-representant

– Man ønsket også å høste erfaring når det gjelder bruk av IRC og det ble bestemt at de båtene som skal seile de ulike NORC-rankingene i år og som i tillegg til å inneha et ORCi-bevis, også innehar et IRC–bevis, vil få en egen resultatliste under de ulike arrangementene dersom dette ønskelig, fortsetter Nilsson.

Nilsson legger til at det dog er et krav til minimum 5 IRC-båter. Samtlige båter vil imidlertid også fortsatt seile under ORCi og over all-vinneren av NORC-rankingen vil som tidligere år bli kåret i denne klassen.

 

FORENE KREFTER. – På årsmøtet var det stor enighet om at alle er tjent med flest mulig deltagere i de ulike NORC-arrangementene og ved å forene de ulike kreftene vil man være i best posisjon for å oppnå dette.

– Det viktigste for alle de involverte miljøene er at man sammen stimulerer til deltagelse i NORC-regattaene uansett preferanse til en av de nevnte respittsystem, eller entype, for den saks skyld, avslutter NORC-lederen.

Nilsson legger til at det var bred enighet på årsmøtet at det beste ville være at man på sikt kunne enes om et felles respittsystem for eliteseilingen i Norge, og resten av verden,  og det ble besluttet  at det nye styret skulle legge press på henholdvis ORC og RORC, siden årsmøte ble gjort oppmerksom på at det eksisterer en dialog mellom disse to ledende rating leverandørene om å se på muligheten for en felles rating plattform.