Skal du delta i Watski Skagerrak TwoStar?

Bestem deg innen 3. mai!

Bestem deg innen 3. mai!

Skal du delta i Watski Skagerrak TwoStar i år, bør du bestemme deg i løpet av mandag 3. mai. Da går startkontingenten opp og et øvre tak for deltagerantall vil bli satt.

Publisert Sist oppdatert

– Nå må vi bestemme oss for hvor mange som skal få delta i årets utgave av Watski Skagerrak TwoStar. Vi må legge inn en endelig bestilling på trackingenheter vi skal rekvirere til regattaen, og vi har derfor satt en frist til 3. mai kl 24.00. Etter det tidspunktet vil vi bestemme et øvre deltager-tak, og startkontingenten vil øke fra kr 1900 til kr 2400, sier regattasjef John Hatch.

UT AV SKAPET. Hensikten med fristen er å få flest mulig av dem som sitter og lurer, ut av skapet, slik at arrangøren får en bedre oversikt over hvor mange som egentlig vil delta i Norges største shorthanded-regatta.

– Til tross for lange ventelister i tidligere år har alle som har villet delta, til syvende og sist fårr være med i regattaen. Det har nok medført at flere seilere i år har drøyet med å melde seg på før de er helt sikre på om dato og anledning passer 100%. Når vi nå må skaffe oss en oversikt, sliter vi litt med dette ryktet, sier Jon Egil Johnsen i Fredrikstad Seilforening.

ENDELIG DELTAGER-TAK SETTES. Begge sitter med en klar formening om at langt færre av dem som nå står på deltagerlisten vil falle fra i år fordi de tror flere har meldt seg på fordi de virkelig har lyst, og ikke «for sikkerhets skyld» av frykt for ikke å komme med.

Inntil 3. mai kan alle melde seg på. Per i dag er det 150 påmeldte lag. Etter fristen vil det derimot bli satt et totalt, endelig deltagerantall som ikke senere vil bli utvidet. Melder man seg på etter 3. mai og etter at deltager-taket er nådd, vil man bli satt på venteliste og startkontingenten vil være hevet til kr 2400.

Meld deg på her.

PARADOKSALT. – Situasjonen er egentlig litt paradoksal, til tross for at vi har en lavere forhåndspåmelding enn tidligere, tror vi det reelle antallet som til syvende og sist stiller til start i år, vil bli større enn noensinne. Nettopp fordi vi tror at langt færre seilere enn tidligere vil trekke seg. Vi har nå hatt to år med tøffe seilaser i friske forhold, og de aller fleste vet hva de har meldt seg på til. I fjor trakk mange seg den siste uken før start da de fikk høre hva værmeldingen hadde å by på, sier John Hatch.

TRACKING. Regattaen vil bli tracket slik at alle som sitter hjemme kan følge med på seilasen, og trackingsystemet som vil bli benyttet i år, vil være av en helt annen karakter enn hva som tidligere er blitt brukt.

Det danske TracTrac-systemet har blant annet et «leader board» som til en hver tid viser hvilke båter som leder på handicap, og på kartet seilerne «seiler i» vil vindretningen vises.

Blant annet.

Les mer om trackingen her.