North Sails treningsamling Holmsbu 2010

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Friske – og gode – forhold på Holmsbu

Helgen bød både på gode treningsforhold for Holmsbu-seilerne og på litt mer enn de trengte.

North Sails treningsamling på Holmsbu ble arrangert denne helgen. Erik Kristiansen og TEAM XTREME var på plass og har sendt rapport til SEILmagasinet.

– Mannskapet på mer enn 30 båter som møtte opp på årets treningssamling hadde ikke store forventninger til treningsforholdene, om man skulle legge meldingene til yr.no til grunn. Det kunne blitt en helg med null vind og regn, skriver Kristiansen til SEILmagasinet.

– Det startet på lørdag med noe lite vind og regn, men mot lunsj slapp noen kullsvarte skyer ut 30 knop med vind og de fleste fikk virkelig kjørt seg.

TESTET. – Det «smalt» rundt ørene våre, men det var ikke været, men opphal/nedhal/kick og uthal som i tur og orden røk. Noe hektisk en stund om bord, men kanskje like greit at utstyret fikk en test nå og ikke under en regatta senere i sesongen, fortsetter han.

Andre fikk «luftet»  spinnakere litt vel mye mens flere av shorthanded-seilerne la seg på været og fikk en noe lengre tur sydover enn de i utgangspunktet hadde tenkt seg, skriver han videre.

Ifølge Kristiansen ble det ble kjørt mange starter og det ble seilt på korte baner. Assistansen fra With Marine/North Sail på vannet og på brifingen var som vanlig i ypperste klasse, mener Kristiansen.

BRA FORHOLD. Søndag bød på minst like bra forhold som slutten på lørdagen og det ble kjørt igjennom 10–15 start-treninger og korte baneseilaser.

– Det at man på en slik helg får gjort like mange start treninger som resten av sesongen tilsammen, sier litt om hvilken verdi dette har for alle som stilte opp, forteller XTREME-medlemmet.

– De mest dramatiske hendelsene var vel når rekkewiren på en X-41 løsnet og to mann gikk i sjøen, eller når Jørgen Fremstads X-35 bare hadde filler igjen av spinnakeren etter lørdagens kulingbyger, avslutter Erik Kristiansen.