Norgescup 3 i Asker

Over 240 båter påmeldt i spennende jolleoppgjør

Over 240 båter påmeldt i spennende jolleoppgjør

I helgen går den tredje norgescupen av stabelen i Asker Seilforening, og det er ventet at over 240 båter tar turen til Blakstadtangen i Asker.

Regattaen er for joller av typen Laser, Optimist, Zoom8, 29er og brett. I tillegg vil det være regatta for Konabrett, og for de yngste optimistseilerne vil det være en egen treningsregatta på indre bane.

SESONGSTART. For 29er og Zoom8 er dette årets første NC, og seilerne er spente før sesongoppstart. 29er-klassen har vist gode resultater under vintertreningen, og stemningen i gruppen er god foran årets første NC.

HJEMMEFAVORITT. I Laser er det Hermann Tomasgaard som leder Radial-klassen foran Cathrine Gjerpen, KNS og Henrik Begby, KNS etter NC1. I Standard-klassen leder ikke overraskende Kristian Ruth, som seiler på hjemmebane i Asker. Bak ham følger Mathias Mollatt fra Moss og Anders Pedersen, .

I Optimist er det to gutter fra Tønsberg på topp før NC3 går av stabelen. Beste jente etter regattaen i Lillesand er Ragna Agerup fra KNS .

TRACKING-TEST. For øvrig kan det være spennende å følge med på det nye trackingsystemet som vil bli tatt i bruk av 8 Optimistjolle-seilere i Asker. Trackingsystemet fra TracTrac skal gi tilskuere og seilere hjelp til å forstå hva som egentlig foregår under en regatta.

LOVENDE VÆRMELDING. Det er meldt om fine seilforhold i helgen, med lett vind fra nord. Første start går på lørdag kl. 12, og det er planlagt  6 seilaser for alle klasser, bortsett fra 29er som skal gjennomføre 12 seilaser.

Det er ennå ikke for sent og melde seg på til Asker Seilforening.