Første regatta i shorthanded-rankingen

Knallbra shorthanded-regatta i Trondheim

Knallbra shorthanded-regatta i Trondheim

Første regatta i SEILmagasinets Shorthanded Ranking gikk i Trondheim denne helgen da 29 båter deltok i TSF Doublehanded.

Publisert Sist oppdatert

Interessen for shorthanded-seiling er sterk i Trondhjems Seilforening, og ved hver regatta stiller rundt 30 båter. Denne gangen var spennet i LYS-tall fra 1.05 til 1.38 – og det ble seilt i 3 forskjellige LYS-klasser for å spisse konkuransen.

FLOTT VIND. Alt tydet på at det skulle bli lett vind denne dagen, noe som ble bekreftet da det var vindstille under breifingen lørdag morgen. Men undrenes tid er ikke forbi!

Like før start fylte fjorden med 10–15 knops vind som ga rettferdige forhold for alle deltagerne. Vinden kom og gikk litt i løpet av dagen, men stabliserte seg til slutt på 20 knop. Sol var det også.

FLAGRENDE NYLON. Dagen ga fantastiske forhold for regatta-seiling og det ble mye seilskift og boathandling for alle. Med vindkast på 25 knop  ble det etter hvert en del kullseilinger og flagrende nylon i luften, men det er ikke rapportert om større skader fra noen av båtene.

I TSFs havn myldret av fornøyde seilere etter målgang. Mange gleder seg allerede til neste doublehanded-regatta i midten av august.

Vinnerne i TSF Doublehanded Vår 2010:

Lys 1.05 til 1.15:

LAURA (Elan 31) med Knut Johansen og Ryszard Zyzniewski.

Lys 1.16 til 1.25:

ENHJØRNINGEN (J/80) med Arild Schei og Tarjei Knapstad.

Lys 1.26 til 1.38:

STRESS (Trimaran F82R) med Steinar Indergård og Robert Indergård.

Det var J/80 ENHJØRNINGEN som seilte raskest overall.

Alle resultatene finner du på Trondhjems Seilforenings nettsider.