Værbriefing for Helly Hansen Skagen Race

Hva slags vind blir det til Skagen?

Hva slags vind blir det til Skagen?

Hva slags vind får Skagen-seilerne? En senior- og en junior-meteorolog vil fortelle deg det.

Publisert Sist oppdatert

11. mai arrangerer Norsk Havseiler- og Krysserklubb værbriefing før Helly Hansen Skagen Race.  Dette er nærmest blitt en årlig tradisjon. og den finner sted i KNS’ lokaler på Dronningen i Oslo klokka 1800.

Tidligere har seniorforsker og oseanograf ved Meteorologisk institutt, Lars Petter Røed, hatt eneansvaret for denne briefingen, men denne gangen får han med seg Nils Melsom Kristensen. Han er i ferd med å avslutte sin mastergrad i oseanografi, og det vil være han som presenterer hva slags vær og vind man kan forvente i HH Skagen Race i år.

Nils Melsom Kristensen er selv ivrig seiler og skal delta i HH Skagen Race selv – som værruter om bord i båten han skal seile.

Briefingen er åpen for alle, men medlemmer av Norsk Havseiler- og Krysserklubb kommer gratis inn. Alle andre må betale kr 100.

Les mer her.

Skal vi tror det yr.no sier per i dag, tyder mye på at det kan bli en flott og ikke altfor strabasiøs seilas ned til Skagen. Under starten i Åsgårdsrand skal det blåse 2 m/sek fra sørøst, og denne vinden vil utpå kvelden/natten dreie til nordvest 4 m/sek og øke til 7 m/sek utover på torsdag 13. mai.