Helly Hansen Skagen Race

Frisk start mot kald Skagen-natt

Frisk start mot kald Skagen-natt

Det ble en frisk og kald start på årets HH Skagen Race i Åsgårdstrand.

Publisert Sist oppdatert

En frisk, hvittoppet østlig vind stod rett inn mot Åsgårdstrand da starten gikk onsdag kveld, og den var et lite forvarsel på hva seilerne hadde i vente: En kald og trolig våt natt på vei mot Skagen. Gradestokken var ned mot 5 grader og vinden isende. I vest var sola i ferd med å rødme i en smal stripe av det som var igjen av blå himmel. Fra øst ség det inn et tungt skydekke som varslet regn.

FLERE TJUVSTARTER. Det manglet imidlertid ikke på temperatur hos seilerne, og mange var overivrige etter å komme avgårde. Det førte til flere tjuvstarter, og en liste SEILmagasinet har fått se, talte seks båter. Og for å ha tjuvstartet vanker det 3% tillegg i tid.

Båtene som må vente seg en runde hos juryen i Skagen og som kan risikere dette tillegget, er:

I 5. start: NOR 5849, Kim Heglund, KNS i CHAKITA

I 6. start: NOR 10901, Morten Christensen, Skøyen i BETTY BOOP II

I 6. start: NOR 13990, Stein Ødegård, Nesodden i WASABI

I 6. start: NOR 13828, Terje Nygaard, Nesodden i TRIGGER

I 7. start: SWE 521, Carl Fjällman, Sverige i MADAM BLÅ

I 8. start: NOR 50, Hans Christian Grande, Moss i X-EFFECT

FLYR IFRA. Allerede kl 00:30 natt til torsdag passerte FRAM XVI med Kjell Arne Myrann, KNS som skipper Skålholmen Fyr ved Väderöarna etter å ha holdt steady 12–14 knops fart ut fra start, og med start kl 20:50, gir det en seilt tid på 3 timer og 40 minutter. Med andre ord tyder alt på en rekordrask ferd til Skagen dersom vinden holder.

FØLG TRACKINGEN. FRAM XVI seiler ORC-klassen, og alle båtene har tracker om bord, slik at de kan følges fra start til mål. Her ser du også hvilken båt som til enhver tid leder på utregnet handicap. Så langt i racet har FRAM XVI ledet både på vannet og på handicap; den 52 fot store Transpac 52en formelig flyr fra de andre båtene og går mellom 3 og 4 knop raskere enn de andre. Og slikt blir det distanse av.

Følg trackingen:

Husk at du også kan se hele trackingen ved å spille den om igjen (for det kan jo hende at mange av båtene har gått i mål innen du har rukket å våkne på Kr. Himmelfarts morgen…)