EINAR SISSENER MINNEPOKAL

FRAM-laget tok første stikk

FRAM-laget tok første stikk

FRAM-laget anført av Kjell Arne Myrann tok en overlegen seier i ORC-klassen i Helly Hansen Skagen Race og leder dermed kampen om Einar Sissener Minnepokal.

Publisert Sist oppdatert

FRAM-laget fikk virkelig utnyttet FRAM XVIs enorme fartspotensiale under Helly Hansen Skagen Race. Båten er en Transpac 52 som er god for  hastigheter langt opp på 20-tallet når det gjelder antall knop, og en «replay» av båtens tracking viser klart og tydelig at det gikk unna.

9 timer, 26 minutter og ett sekund brukte båten på turen til Skagen, hvilket betød at de var i mål kl 06.16.01 om morgenen 14. mai.

Og selv med et høyt måltall holdt Kjell Arne Myrann og FRAM-laget konkurrentene godt unna. Det var ventet at de skulle ta «line honour» – komme først i mål av samtlige båter i Skagen – men vinne på handicap er det ikke alltid gitt at båten klarer. Denne gangen holdt det med god margin; de var 1 time og 20 minutter foran den tyske båten DESNA i mål og halvannen time foran nærmeste norske konkurrent, AL CAPONE.

Resultatlisten viser at de planende båtene som profiterte på den lange unnavindsseilasen til Skagen i år. Båter av mer tradisjonell karakter slet alvorlig med å seile opp sitt måltall.

– At SMIL (First 35) og vi (X-TREME (Grand Soleil 37) seilte ORC var nok nytteløst mot disse planende båtene. Det sier vel litt at hadde vi stilt i Lys ville SMIL fått en andreplass og vi en tredjeplass. Det er trøsten når vi nå føler vi er noen elendige seilere, sukker Erik Kristiansen.

Over to timer etter FRAM XVI kom X-TREME på korrigert tid.

Poengstillingen om Einar Sissener Minnepokal er denne:

FRAM XVI [TP 52], Kjell Arne Myrann, KNS - 1 poeng

DESNA [Knierim 49], Sven Wackerhagen, Tyskland - 2 poeng

AL CAPONE [GP 42], Tom Richard Rasmussen, Bundefjorden - 3 poeng

TEAM NORMAR [First 40], Jørn-Erik Ruud, Moss - 4 poeng

VENTELO NORSTEAM [Farr 50], Ole Marius Nygaard, Nesodden - 5 poeng

MAGIC [King 40], Aasmund Drolsum, Soon - 6 poeng

LEXINGTON [X-41], Thomas Føyen, KNS - 7 poeng

SMIL [First 35], Ragnar Wisløff, Asker - 8 poeng

BELLATRIX [X-41], Terje Wang, KNS - 9 poeng

X-TREME [Grand Soleil 37], Erik Kristiansen, Bundefjorden - 10 poeng

X-EFFECT [X-41], Hans Christian Grande, Moss - 11 poeng

XANTHIPE [IMX-40], Sidsel Bryde, Asker - 12 poeng

Neste tellende seilas i kampen om Einar Sissener Minnepokal er Færderseilasen.

Vil du ha et lite inntrykk av hvordan Helly Hansen Skagen Race kan ha artet seg for mannskapet om bord i FRAM XVI, kan du kikke på denne videosnutten her av en annen TP 52 tatt opp i mars tidligere i år.