Et drøyt døgn igjen

Mye tyder på drømmeforhold under Seilmakeren Doublehanded

Mye tyder på drømmeforhold under Seilmakeren Doublehanded

Onsdag 19. mai klokka 1300 legger drøyt 70 båter ut fra Askøy med kurs for Skudeneshavn. Det er drøye ett døgn igjen til Seilmakeren Doublehanded starter og mye tyder på drømmeforhold!

Publisert Sist oppdatert

Vestlandets store shorthandedseilas står for døren og slår varslene til yr.no til, tyder mye på at det kan bli tidenes flotteste regatta. Strålende sol og vind mellom 4–7 m/sek fra nordnordvest forteller om drømmeforhold. Jo lengre syd mot Skudesneshavn seilerne kommer, desto sterkere vil vinden bli.

METEOROLOGI-BRIEFING. Hvorvidt dette stemmer vil seilerne få bekreftet – eller avkreftet – onsdag klokka 1030, for da kommer det en meteorolog og oseanograf fra Meteorologisk institutt til seilsportsenteret på Askøy for å gi seilerne en siste briefing og oppdatering på været.

TRACKING. Alle båtene vil bli utstyrt med en trackingenhet om bord slik at de kan følges i kartet på Internett fra start til mål, og gjennom systemet vil man også hele tiden kunne se hvilke båter som leder på korrigert tid – basert på hver enkelt båts posisjon til enhver tid.

SEILMAKERKIOSK. Allerede i kveld blir det aktivitet ute på Askøy Seilsportsenter på Hanøytangen.

– Klokka 18 tenner vi grillene og vi selger grillmat til alle. Klokka 1900 starter registreringen og onsdag morgen serverer vi gratis frokost til alle seilerne, forteller Kjetil Skog i Askøy Seilforening.

Og skulle seilerne ha glemt de siste detaljene eller mangle utstyr, har regattaens sponsor, Seilmaker Iversen tatt med seg deler av butikken sin i Bergen i en stor varebil og satt opp en «Seilmakerkiosk» på Askøy Seilsportsenter.

«Her går det an å få kjøpt sikkerhetsutstyr, seilklær, tauverk, sjakler, blokker, splinter og annet forbruksmateriell; slike ting som regattadeltagere ofte trenger i siste liten», heter det i en melding fra Seilmaker Iversen. Allerede kl 1200 i dag åpner kiosken.

FIRE KLASSER. Deltagerne i Seilmaker Iversen er delt inn i fire LYS-klasser:

  • LYS opp til 1,16
  • LYS 1,17–1,24
  • LYS 1,25–1,30
  • LYS 1,31 og over

 

Alle båtene starter i én og samme start klokka 1300 onsdag 19. mai ute på Hauglandsosen med kurs for Sotrabroen, og som vanlig vanker det salutt, premie og heder til første båt som passerer under broen.

SPINNAKERSTART. Deretter bærer det ut i øyriket sønnafor og alle de vanskelige veivalgene på vei sørover til Skudeneshavn, der seilerne får en pitstop på nøyaktig fire timer – før kursen settes nordover igjen. Og med det varselet som foreligger, vil det kunne bli en lang og flott spinnakerseilas til Skudeneshavn, og en tricky og utfordrende kryss tilbake.

I følge varselet tipper vi mange vil velge en utenskjærs rute sørover, med mindre strømmen har en retning som gjør at de får en forsterket medstrøm i alle sundene på innsiden. De aller heteste tipsene og rådene vil imidlertid seilerne få onsdag morgen klokka 1030 når spesialistene fra Meteorologisk institutt stiller på brygga på Askøy.

FØLG MED FRA START TIL MÅL. Og du – du kan følge det hele her på SEILmagasinet.no. Fra start til mål. Foruten å vise båtenes posisjon, kurs og veivalg i kartet, vil vi kommentere det som skjer og formidle inntrykk ute fra banen. SEILmagasinets reportasjebåt vil følge seilerne fra start til mål ute på sjøen, og derifra vil det komme en strøm av ferske bilder, videoinnslag og reportasjer.

Gjør deg klar foran skjermen!

Regattens hjemmeside.