Onsdagsseilaser rundt om i fjorden

Regatta med nogo attåt i Bærum

Regatta med nogo attåt i Bærum

Onsdagsseilaser er blitt populære rundt om i landets seilforeninger, her er litt om Bærum Seilforenings tilbud.

Bærum Seilforening Tur&Hav-gruppe er godt i gang med sine serieseilaser (onsdags-seilasene). Under seilas nummer 2 onsdag 26. mai vil Thomas Nilsson fra North Sails som vil gi seilerne feed back etter seilasen.

DEBRIEFING. – Thomas vil plassere seg på strategiske steder på banen og filme oss, og etter seilasen møtes vi klubblokalet på Sarbuvollen for gå gjennom resultatet. Dette konseptet har vi også hatt tidligere sesonger, og Thomas har gitt oss mange gode råd om hva som kunne gjøres bedre med hensyn til seiltrim, start, rundinger og veivalg, heter det i en melding fra foreningen.

Serieseilasen er åpen for alle, både medlemmer av Bærum Seilforening og seilere fra andre foreninger. Praktiske opplysninger på Bærum Seilforenings nettsider.

SEKS BANER. Seilasene er populære og foreningen har seks definerte baner å velge mellom. Alle banene ligger i Vestfjorden med start utenfor Sarbuvollen 

– Mange rundinger med masse boathandling, sier meldingen.

Seilasene er blir seilt i tre klasser; en klasse for LYS under 1,18 og en for LYS fra og med 1,18 og over.

FOR DEM SOM VIL PRØVE. – Den tredje klassen som vi har kalt Cruising, er ment for seilere som ønsker å seile uten gennaker/spinnaker, og man kan derfor greie seg med et langt mindre mannskap. Denne klassen passer godt for de som ønsker å komme i gang med regattaseiling, heter det.

Det er også lagt inn to Gunderseilaser med etterfølgende grillfest på våren, og rekefest på høsten.

DOUBLEHANDED. – Og mens vi er inne på det, vil vi også gjerne slå et slag for våre to doublehand-seilaser. De går mandagene 7.  juni og 23. august.