Kniving hver onsdag

Superonsdager og tracking i Fredrikstad

Superonsdager og tracking i Fredrikstad

Det er ikke bare i Bærum de seiler onsdagsregattaer. Fredrikstad har de både tracking og superonsdager.

Publisert Sist oppdatert

Det var da vi skrev om Bærum Seiforenings onsdagstilbud at de rykket ut fra Fredrikstad med følgende:

SAMME OPPLEGG ++. – Det er ikke bare i Bærum det skjer.  Vi hadde superonsdag på Lera i går med akkurat det samme opplegget. Og vi har også noe som de i Bærum ikke har, tracking, sier Petter Larsen i Fredrikstad Seilforening.

TRACKING. Fredrikstad Seilforening var den aller første foreningen til å kjøpe en såkalt tracking-klubbpakke, som gjør at de nå kan tracke klubbregattaer og treninger etter det samme opplegget som i øyeblikket benyttes i Seilmakeren Doublehanded. Neste forening ut med trackingutstyr, er for øvrig Bergens Seilforening.

Petter Larsen forteller at de seiler på fire faste baner. Hvilke baner som skal benyttes den enkelte onsdagen, er det seilere fra tre båter som beslutter i fellesskap. Og for å få trening i å starte, alternerer regattaene med å være fellesstart på vanlig startlinje den ene onsdagen og så start etter gundermetoden den neste.

ULIKE STARTER. – Når det er gunderstart regner vi 30 sekunder mellomrom mellom hvert hundredel LYS-tall. Båter med LYS-tall 1,00 starter kl 1800, og så starter de andre forholdsvis etter det, forteller Larsen.

– På superonsdagene, som det er en av om våren og en om høsten, inviterer vi en seilmaker som kjører rundt i RIB og tar video og bilder. Deretter holdes det debriefing etter regattaen. En slik onsdag hadde vi 19. mai, fortsetter han.

FADDERORDNING. – Vi ønsker selvfølgelig alle nye seilere velkommne, og når det kommer en ny båt, så får den automatisk en fadder. Det er som regel en gammel ringrev på Lera hvor vi seiler. De kan da utveksle mannskap og erfaringer.

Petter Larsen forteller også at de bruker trackingen så ofte de kan:

– Både til læring og for å se hvor konkurrentene har gått.

Se eksempel på trackingen her. Den viser en gunderstart. Speed opp hastigheten, så ser du kjapt igjennom seilasen. Zoom inn på detaljnivå.