Big Boat Challenge i Kerteminde

Kong Harald i spiss for fem norske lag

Kong Harald i spiss for fem norske lag

Kong Harald V seiler i Big Boat Challenge førstkommende helg sammen med flere andre norske seilere.

Publisert Sist oppdatert

Helgen 22. til 23.mai vil kun 50 båter delta i Kerteminde Sejlklubbs Big Boat Challenge. En regatta for et fåtall inviterte båter og team som i løpet av sesongen 2009 har konkurrert i og blitt plassert i toppen av de danske og utenlandske regattaene.

BBC er den første av flere regattaer i årets Baltic Open IRC serie.

NORSKE LAG.  Fra Norge deltar fem lag. Disse er kong Harald V med FRAM XVI (TP52), Ole Martin Vordahl med CAMILLA (Cookson 50), Dag Skarsgård med JKRISTIN (Landmark 43), Aasmund Drolsum med MAGIC (King 40) og Ragnar Wisløff med SMIL (First 35).

SKAL SEILE FORT, MEN HØYT. Dag Skarsgård i KRISTIN forteller at de satser på å være først ute fra start og dermed øke på etter hvert. I forbindelse med at dette er første gang laget er med i BBC og samtidig deltar i Baltic Open IRC serien, har de prøvd å planlegge så godt de kan.

I følge Ole Aabye på MAGIC skal de som vanlig seile fort, men høyt. For MAGIC sin del blir det avgjørende å få fri vind i starten mot de mye større båtene. Lagkamerat Eivind Bøymo-Malm sier i tillegg at de kommer til å få kjørt seg i det tøffe feltet. Et av de godt samkjørte lagene de skal måle seg mot er blant annet WESTVIND med Peter Süselbeck.

FÅR LOKALHJELP. Ragnar Wisløff i SMIL er den eneste av de norske båtene som skal seile i den lille klassen. I samme klasse finner vi ikke ukjente Jesper Bank og Peter Gustafsson.

For mannskapet om bord i SMIL blir dette årets første baneseilas og første gang de seiler under IRC. Ragnar kunne fortelle at blant mannskapet vil det være tre danske bekjente med lokalkunnskap om farvannet. Og både han og mannskapet gleder seg til det som kommer til å bli en spennede helg.

For mer informasjon om Big Boat Challenge.

For mer informasjon om Baltic Open IRC.