Seilasene i Medemblik starter onsdag

Liten norsk tropp til neste verdenscup

Liten norsk tropp til neste verdenscup

Kun fire norske seilere stiller til start i den 5. verdenscup-regattaen, men Star-laget er på plass for å forsvare ledelsen.

Med kun fire aktive norske seilere i den nederlandske byen Medemblik, der neste verdenscup-regatta finner sted, drukner de nok i mengden blant de 700 seilere som vil konkurrere i Medemblik.

Det er rekord deltagelse i alle klasser når regattaen starter onsdag.

Norge stiller med fire seilere fordelt i klassene Laser Radial, Star og RSX. Thomas Guttormsen blir som vanlig trener for Star-gutta, Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen fra  KNS, som leder verdenscupen sammenlagt, og er klare til å forsvare ledelsen blant de 28 lagene som stiller i Star.

I Laser Radial stiller  Marthe Enger Eide, Bærum og i RSX-klassen er det kun Sebastian Wang Hansen, Tønsberg som har tatt turen.

EUROPACUP. Radial-jentene er for øyeblikket i Scheveningen, Nederland og seiler europacup. Marthe skal reise til Medemblik i dag,  mens de andre skal hjemover. Cupen avsluttes i morgen, og resultater finner du her.

LADER OPP. Litt variert treningsopplegg har gjort at Laser Standard-seilerne ikke ønsker å delta i verdenscupen. Mathias Mollatt, Moss og Kristian Ruth, Asker skal til Tallinn for å seile senior-EM, som starter 6 juni.

Junior- seilerne har valgt og lade opp til EM i Polen, som begynner i midten av juni.

Resultater  fra verdenscupen i Medemblik når den starter, finner du her.