Avgjøres denne helgen

Spennende mesterskapsuttak i Optimistjolle

Spennende mesterskapsuttak i Optimistjolle

29. og 30 mai arrangeres den fjerde  norgescupen i Horten, og for mange Optimistjolle- seilere er dette en ekstra viktig helg.

Publisert Sist oppdatert

MESTERSKAPSUTTAK. De fem beste Optimistjolle-seilerne etter de tre første NCene  får muligheten til å representere Norge under VM, som går i Malaysia. Det hele avgjøres denne helgen, og det er hard kamp om plassene.

De syv neste på rankingen vil gå til EM i Polen, og de neste 20 jentene og 20 guttene vil få være med i nordisk mesterskap i Finland.

SOLID LEDELSE. Håvard Aker fra Tønsberg Seilforening leder rankingen med kun førsteplasser som tellende, og han ligger derfor svært godt an før helgens seilaser. De fire andre som ligger an til å få VM-tur før helgens seilaser, er Marcus Salterød Jonas, Tønsberg; Ulrik Backe, Vestfjordens; Henrik Andersen, Nesodden og Peder Møyner Lund, Vestfjorden.

Ragna Agrup, KNS, er beste jente på 7.plass, og hun har fortsatt alle muligheter åpne for å klare en plass blant de fem beste.

Uttaket vil bli avgjort rett etter regattaslutt på søndag.

Se hele rankinglisten.

STORT ARRANGEMENT. Norgescupen i Horten Seilforening foregår i samarbeid med Svelvik Seilforening, men all seiling vil foregå med utgangspunkt i Horten på Rørestrand. Det skal seiles i klassene Optimist, Europajolle, Laser, Zoom8 og 29er. Det er allerede mange påmeldt, og det ser ut til å bli et stort arrangement.

Foreløpig er det meldt om svak vind både på lørdag og søndag.   

Påmelding til regattaen finne du her.

Deltagerliste finner du her