SOLO klar for Round Britain Race

Alt til styrbord

Alt til styrbord

Med gode resultater i Helly Hansen Skagen Race og Seilmakeren Doublehanded, er SOLO med Rune Aasberg og Arild Schei nå i Plymouth og klar for internasjonal konkuranse.

Publisert Sist oppdatert

6. juni går startskuddet for Shetland Round Britain and Ireland Race. Racet går fra Plymouth rundt Irland, Skottland, Shetland og tilbake til Plymouth via Den engelske kanal. Med andre ord skal alt holdes til styrbord.

På startlinjen vil Aasberg og Schei møte seilere fra hele Europa, og alle båtene har kun to seilere om bord. Racet har fire pit-stop med minimum 48 timer i havn før man stikker til havs igjen.

STOR MINITRANSAT. SOLO er en Class 40 og skal seile mot ni lignende båter i egen klasse. Class 40en er som en liten Volvo Ocean Race Racer – eller en stor MiniTransat. Seilføringen er mildt sagt generøs. Storseilet er på 78 kvm, og den største gennakeren rommer 190 kvm, og med full seilføring benyttes opptil 750 liter vannballast som rettende moment.

Under dekk har båten kun to køyer og en navigasjons-stasjon. Det er IKKE på grunn av komforten man seiler slike båter...

FØLGER SEILASEN. SEILmagasinet følger racet og Rune Aasberg og Arild Schei vil levere rapporter fra hvert stopp under racet. Mer informasjon og tracking av båtene finner du på hjemmesidene til Shetland Round Britain and Ireland Race.