Har ambisjoner om å skape stor-regatta

Færder’n i øst, Stord Rundt i vest

Færder’n i øst, Stord Rundt i vest

Mens seilerne på Østlandet seiler Færder’n neste weekend, er det Stord Rundt som gjelder i vest.

Publisert Sist oppdatert

Nå kan ikke de to regattaene akkurat sammenlignes hva antall båter angår – foreløpig, men Bergens Seilforening, som arrangerer Stord Rundt i samarbeid med Stord Seilforening, har som ambisjon å gjøre Stord Rundt til en av de store på Vestlandet. Og allerede nå tegner det til å bli betydelig flere deltagere enn i fjor. Det er med andre ord en regatta som går motstrøms i forhold til mange andre arrangementer i disse dager.

ETAPPESEILAS. Starten går fredag 11. juni kl 1900 ved Bjelkarøy kai – rett syd for Hjellestad. Det er en etappeseilas, og den første etappen ender på Leirvik på Stord. Der innbys det til seilerfest.

Deretter er det retur tilbake til Hjellestad, og starttiden lørdag er satt til relativt humane kl 1030. At man så kan ha hele søndagen seilerfri, er sikkert noe andre familiemedlemmer enn dem som seiler, setter pris på.

FOR DE FLESTE. – Dette blir en fantastisk flott seilas i en vakker led hvor du får oppleve både spennende nattseilas og sosial hygge på Leirvik. Regattaen passer godt både for den djerve regattaseiler og familien som vil ta seilasen som en sportslig tur, reklamerer Bergens Seilforening om seilasen i sin innbydelse.

I skrivende stund er det 27 påmeldte båter – like mange som det deltok i fjor, men det er ennå tid for å melde seg på.

RANKINGTELLENDE I SHORTHANDED. Ved en feil har Stord Rundt ikke figurert på listen over rankingtellende seilaser på SEILmagasinet Shorthanded Ranking. Det gjør den nå, og regattaen gir poeng for dem som deltar. Det fordrer imidlertid at det blir flere deltagere – i det minste én båt til som starter – for per i dag er det fem påmeldte, mens minimumkravet er seks.

Flere av de påmeldte er etter hvert velkjente navn i det vestnorske rankingmiljøet, og dette er også seilere som mer og mer også gjør seg gjeldende på den nasjonale rankingen.

TEST-TRACKING. Bergens Seilforening har gått til innkjøp av klubbpakken til TracTrac for bruk i trening og interne regattaer. Under Stord Rundt vil de imidlertid kjøre en første test av trackingen ved å utstyre båtene i den største LYS-klassen med trackingenheter.

Du finner mer informasjon om Stord Rundt på Bergens Seilforenings hjemmeside.  

Påmeldingsfristen løper ut 7. juni og startkontingenten er kr 450. Du kan imidlertid etteranmelde deg inntil en time før start, men påmelding etter fristen koster kr 650.