Breidangen Rundt 2010

De små båtene på topp i Breidangen Rundt

De små båtene på topp i Breidangen Rundt

Helgens Breidangen Rundt bød på alt fra vindstille, motstrøm, blodtrimming, lek og rask spinnakerseiling til fordel for de med lave lystall.

Publisert Sist oppdatert

LØYVINDSLEK. Lørdag morgen startet med flotte vær- og vindforhold og fellesstart for samtlige klasser. Dessverre utviklet dette seg til vindstille etter Blindsand noe som ga en stor fordel til de små båtene. Halvveis mot runding av Østøybåen kom vinden og det ble fart i skrogene. Ikke alle var like heldige med banevalg, mannskapet på J/80 Meteor ble observert kryssende med genakker på lensen. Siden de like godt var sist hadde de bestemt seg for å ha det moro og lekte med å få maksfart ut av båten.{F6AA7E35DF5C}

FOKUS PÅ TRIM. Søndag ble det kjørt to starter. Shorthanded skulle seile en distanseseilas fra Holmsbu, babord runding av Langøya og tilbake til mål. I LYS-klassene ble det kjørt to regattaer med start Holmsbu, sørover til rød stake ved Blindsand, nordover til grønn stake utenfor Holmsbu og så målgang ved Holmsbu spa. Vinden holdt seg nogenlunde stabil og i både shorthanded og LYS ble det det meldt om fokus på trim og fart. Som mannskapet på LILLE MY (Elan 410) sa det: – Vi er best når det blåser. De gikk fra en 6. plass på lørdagen til en 2. og 1. plass i søndagens seilaser.

PÅ SKINNER. Sammenlagtvinneren i LYS >1,20 ble Adrenelan (Elan 333) med Øistein K. Hansen til rors. Ifølge Steinar Løvstad gikk alt på skinner for Adrenelan selv med bare tre mann om bord. – Mange års erfaring er plutselig på plass, kunne han humoristisk oppsummere.

Roy-Erik Steinhaug i arrangementskomiteen er fornøyd med helgens tilstelning og kan avsløre at de ønsker å videreutvikle konseptet. Det gjelder spesielt den sosiale rammen for å samle deltakerne mer utover kvelden. Han kunne fortelle at de til neste år ser på mulighetene for å legge regattaen til Holmestrand der de har tilgang til eget lokale og flere kaiplasser.

Resultatene finner du her.