Søk i arkivet

Foto:

Melges NorwayHøy aktivitet i Melges-klassen

Det er mye som skjer for Melges-seilerne.

Melges 24-klassen er en stor klasse i Norge, med et aktivt styre som promoterer seg og sine aktiviteter. Her følger en pressemelding, ført i pennen av Arne David-Andersen, fra Melges-klubben:

I en tid da mange klasser sliter med antall båter er Melges-klassen på full fart. På Hankø Race Week stiller minst 27 båter fra Norge og Sverige. HRW krasjer med andre store regattaer i utlandet, men til NM på høsten kommer tyskere, svensker, dansker og nordmenn. Det jobbes med å få inn italienere som vil varme opp før EM i Haugesund i 2011.
 
UNGE LAG. Klassen rekrutterer nå mange unge lag som høyst sannsynlig vil bli i klassen over mange år. De hentes fra landslagsnivå og holder en meget høys standard, bl.a. ser vi det når OSLO FLAGGFABRIKK, med blant annet seilerne Frode Bovin og Christoffer Sundby nå leder rankingen i Norge.
 
Klassen har i år satset på fem egne regattaer under navnet Musto Melges Cup der Hankø Race Week og NM er de to naturlige midtpunkt. Selv på et NM på Vestlandet der mange andre klasser ikke stiller store antall klarer Melges-klassen NM kravet med stor margin.
 
VM. Til VM i Tallinn er 7 båter bekreftet og 3 til på gang, hvilket gjør Norge til fjerde største nasjon. Norge stiller blant annet med bronsemedaljør fra VM 2009, FULL MEDAL JACKET, med Eivind Melleby til rors og STORM CAPITAL RACING som har to Corinthian-titler fra 2008 og 2009 å forsvare og flere topp ti-resultater i klassens største Cup, Volvo Cup i Italia, blant 50–70 båter der ca. halvparten er profesjonelle seilere.
 
Aldri før har klassen hatt 7 regattaer arrangert kun for Melges-klassen, med en høstcup Hankø i september og oktober. Her ønsker vi lag som vil teste Melges velkommen til låne/leiebåter. Ta kontakt med mail@melges.no

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen