Tynn deltagelse i flott regatta

Ringrever vant Smøla Doublehanded

Ringrever vant Smøla Doublehanded

Seks båter startet i Smøla Doublehanded, men bare fire kom til mål. To gamle ringrever vant.

Vidar Kjønnø, regatta-ansvarlig i Kristiansunds Seilforening, jublet ikke akkurat i taket over at bare seks båter stilte til start i Smøla Doublehanded, men en fattig trøst var at det varmange nok til at den 90 n mil lange regattaen ga de som fullførte rankingpoeng på SEILmagasinet Shorthanded Ranking.

LITEN AKTIVITET. – Nei, det er liten regatta-aktivitet her hos oss for tiden. Det er mange som i og for seg seiler, men få som stiller til start i regattaene, sier han.

– Vi har vel spøkt litt med at vi skal flytte båtene våre til Mode – for å få litt sparring…

FLOTTE FORHOLD. Smøla Doublehanded ble arrangert for 3. gang, og for 3. gang bød seilasen på jevn god vind, havsjø, høy gjennomsnittsfart og utfordrende veivalg. 8–10 m/sek og strålende sol er ikke akkurat hva seilere forakter. Det har da heller ikke manglet på gode tilbakemeldinger fra dem som seilte.

I 2008 startet fem båter, i 2009 ni og i år seks.

– Jeg vet ikke helt hvorfor ikke flere kommer, men vi gir ikke opp, sier Kjønnø, som  har sendt SEILmagasinet denne oppsummeringen fra regattaen:

SURFE-FØRE. Seks båter meldte seg, men fire fullførte!  En knakk bomfestet i begynnelsen av løpet og måtte bryte. Redningskøyta BERGEN KREDS stilte opp som startbåt, og Bente DeMiranda tok seg av flaggene under startprosedyren.

 

J/92en MAGICA med Stein Frode Bulling (Ålesund) som skipper og Arild Schei (Trondhjem) markerte seg tidlig i løpet. Med 10-12 m/sek og havdønninger fra sørvest fikk MAGICA en fin slør mot Hauggjegla fyr. Loggen tikket 15 knop i surfene med jevne mellomrom.

RINGREVENE KOMMER. Resten av feltet holdte seg samlet helt til kvelden la lokk på de gode vindforholdene, forspranget til MAGICA var i ferd med å bli oppspist av vindstilla som la seg innover Freifjorden.

Fjorårets vinnere, Finn og Lars Haugland (far/sønn), er gamle «ringrever» fra Trøndelag med en lang merittliste bak seg. Disse karene viste å få liv i den gamle Contrast 33en i år også. Selv med et opprykk på 0,01 i LYS fra i fjor, skulle det vise seg å holde til førsteplassen. Med målgang 45 min etter MAGICA, havnet de likevel  13 minutter foran på korrigert tid.

ET NAPP IGJEN. Seieren ga dem andre napp i vandrepokalen som er en vase fra Norske Shell, bare et napp gjenstår før trofeet er til odel og eie.

 

I idylliske omgivelser ved Kristiansunds seilforenings hytte på Oldenborg,

satt komiteen og ventet spent på når første båt gav lyd fra seg om  forventet målgang!

 

Da det første mannskapet kom inn døren, ga mange levende lys i foreningshytta en fin og lun atmosfære til de nyankommende gjestene. Åpen peis i storsalen var det god fyr i, og det var ikke til å skjule at kalde fingre og trøtte kropper syntes det var veldig godt å sette seg.

Sjelden har vel nytrukket kaffe smakt så godt.

Magnys nydlige hjemmelagte baccalao gjorde den fine avrundingen av en vellykket seilas.