Færderseilasen

FARR 40: Konstruksjonen er 20 år gammel, men båttypen holder seg bra. Riggen satte en ny standard.

Farr 40 full av 29er-seilere

12 unge 29er-seilere – under 18teen – utgjør mannskapet til Christen With i Færderseilasen.

Publisert Sist oppdatert

For to år siden fylte Christen With opp en Farr 40 med Asker-ungdommer og stilte til start i Færder’n. I år tar han opp tråden igjen; denne gangen med en gjeng unge 29er-seilere fra Asker og KNS.

VISE NOE NYTT. – Jeg har lyst til å vise dem en litt annen side ved seilsporten, og gi dem en mulighet til å se at seiling er noe man kan holde på med selv etter at man har vokst ut av en spenstig jolle eller er blitt ferdig med studiene, sier Christen With, som underforstått vil yte sitt lille bidrag til å redusere frafallet av seilere, som jo er så hyppig i nettopp denne fasen av livet.

Båten de skal seile, het tidligere WOLFPACK, men den er for anledningen omdøpt til å hete UNDER 18TEEN, og de stiller til start i Færder‘ns tøffeste klasse; IRC. Det betyr at de skal starte side om side med kongens FRAM XVI og alle de hotte båtene.

«PÅ GAMMAL RUTINE». – Har dere fått trent noe?

– Nei, det har vi nok ikke rukket, men dette er seilere som er vant med gennaker og noen av dem har også litt storbåt-erfaring, så det skal nok gå bra, sier Christen With til SEILmagasinet.

FLERE PROSJEKTER? WOLFPACK eies av X-Yachts Norge, og de naturlige sponsorene for Færder-prosjektet er da også X-Yachts Norge AS og With Marine.

– Blir dette vellykket, har vi imdlertid planer om å se på om vi kan benytte båten til flere slike prosjekter som dette, sier Christen With.