SEILmagasinet Shorthanded Ranking

Hvem overtar lederflagget etter Watski Skagerrak TwoStar?

Hvem overtar lederflagget etter Watski Skagerrak TwoStar?

Nesten siden SEILmagasinet Shorthanded Ranking ble innstiftet har Tor Hove innehatt lederflagget. Etter Watski Skagerrak TwoStar vil han høyst sannsynlig miste det.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken til dette er ikke at Tor Hove kommer til å få et dårlig resultat; årsaken er kort og godt at han ikke skal delta. Rankinglederen har solgt sin velkjente Elan 410, og i påvente av at en ny Elan 350 skal ankomme landet, vil Hove tilbringe Watski Skagerrak TwoStar-dagene denne uken ute i Nordsjøen.

Og der vil han høyst sannsynlig måtte bivåne at noen fyker forbi ham på rankinglisten, for såpass tett etter ligger opponentene at de vil kunne klare det. Men sikkert er det ikke.

Tre seilere vil kunne klare det, og nærmeste utfordrer er Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad – som ble Årets Shorthanded Seiler i 2009. Han ligger 68,7 poeng bak Hove, og ettersom Watski Skagerrak TwoStar har vekttall 1,75, er mulighetene gode for ham til å score flere poeng enn det når resultatlisten foreligger.

Utfordrer nummer to er Simen Løvgren, Asker – Årets Shorthanded Seiler i 2008. 99,5 poeng bak er han – også det oppnåelig for Asker-seileren.

Den tredje utfordreren er Karl Otto Book fra Åsgårdstrand. Veien frem er litt lenger for ham; 131,6 poeng. For å oppnå det bør nok Karl Otto Book seile seg inn til en topp 3-plassering, men det vet jo de fleste at han er kapabel til!

Hvem tror du vil toppe listen etter Watski Skagerrak TwoStar? Bli med i vår lille, uhøytidelige tippekonkurranse!

ÅRETS SHORTHANDEDSEILER. I konkurransen om å bli Årets Shorthandedseiler* har Arild Schei fra Trondhjems Seilforening inntatt en soleklar ledelse. 82 poengs margin har han til seilerne på annenplass, og det er tre som deler den plassen: Karl Otto Book og Harald Thorstein, Oslo (de to skal seile sammen i Watski Skagerrak TwoStar) og Rune Aasberg fra KNS.

Hverken Arild Schei eller Rune Aasberg deltar i Watski Skagerrak TwoStar; de seiler som kjent for tiden rundt England, der de for øyeblikket ligger på 3. plass.

Deretter følger Lars Petter Karlsen og Tor Hove delt 5. plass, 5 poeng bak.

Ettersom Arild Schei ikke deltar i Watski Skagerrak TwoStar ligger det an til troneskifte på denne listen også.

* På listen Årets Shorthandedseiler teller de fire beste rankingresultatene i inneværende sesong. Komplette regler for rankingen finner du for øvrig på rankingsiden.

Oppdatert rankingliste ajour før Watski Skagerrak TwoStar finner du her.