Watski Skagerrak TwoStar 2010

Seilasen vel i gang under kremforhold

Seilasen vel i gang under kremforhold

Seilerne i Watski Skagerrak TwoStar kunne ikke ta et bedre farvel med Hankø enn hva de gjorde i kveld.

Publisert Sist oppdatert

Watski Skagerrak TwoStar 2010 er godt i gang og de første båtene er kommet på høyde med Svenner. Startene har foregått i flott sønnavind med styrke varierende fra 5 til 7 m/sek. Været er perfekt, sola skinner og den forsvinner akkurat nå bak Vestfold-landet.

EN KLASSE TRACKER IKKE. På grunn av feilslått leveranse av trackingenheter fra Spania, er dessverre ikke den første klassen (LYS 1,14-1,20) utstyrt med trackingenheter, men for de øvrige klassene er trackingen i full funksjon

Klassene må følges hver for seg.

LYS 1,21-1,24. I LYS 1,21 til 1,24 er det svensk ledelse. Volvo Ocean-seilerne i Dominant 105en LADY GODIVA, Anders Dahlsjö og Martin Strömberg, tok starten og har ledet siden. 

Bak dem følger Harald Klæboe og Martin Pedersen fra Drøbaksund. Båten VILLVIND som de seiler, er en Dufour 34. Bak dem igjen følger PITERAQ, Robert Myhrer og Kjell Petter Bruun fra Bundefjorden. PITERAQ er også en Dufour 34.

«SAME, SAME». Sven Are Løtveit og Jan Muren, Asker sørget for reprise av starten foran: I sin Luffe 40 OLISABETH tok de starten – og har ledet klassen siden. De seiler i LYS 1,25–1,30.

Magnus Christiansen og Bjørn Forslund i DIREKTEBOOKING ligger på 2. plass. De seiler en Kracer 40 og kommer fra Vestfjorden. OPTIMILA (Sunfast 3200) er nr. 3. Båten seiles av Simen Løvgren og Fredrik Brandt-Rasmussen fra Asker.

FAVORITTER I TET. PIXELINE, ILLE MORO og HABIBI er de tre første båtene i LYS 1,31–1,35, og når navnene Henning Hansen/Arve Roaas (Drammen), Ludvig Daae/Christin Larsen (Bundefjorden) og HABIBI (Harald Thorstein/Karl Otto Book, Sandefjord/Åsgårdstrand) skjønner man at det er favorittene som har inntatt lederposisjonene i denne klassen – der de nå seiler mot Færder.

SISTE STARTER. LYS-klassen med de største båtene starter kl 23:00, mens flerskrogbåptene avslutter startene og legger avgårde kl 23:20.

SEILmagasinet oppdaterer med løpende nyheter her.

TRACKING-TIPS. Inngang til trackingen finner du på forsiden av SEILmagasinet.no. På grunn av store datamengder bør du kun ha ett trackingvindu, kanskje to, oppe samtidig. Ved valg av flere vinduer kan du risikere at hele systemet låser seg. Da må du avslutte hele nettleseren din og starte på nytt igjen.

Trackingen inneholder et såkalt «leaderboard» der du kan se hvilken plassering hver enkelt båt har i sin klasse.