Watski Skagerrak TwoStar 2010

Watski Skagerrak TwoStar 2010

I Arendal er det fullt av båter

I øyeblikket ligger det flere båter i pitstop i Arendal enn det er båter ute og seiler.

Publisert Sist oppdatert

Harald Klæboe og Martin Pedersen fra Drøbaksund var de aller første til å seile over mållinjen og inn til pitstop i Arendal, der det ventet dem fire timers hvile. Kl 06:59:29 skjedde det, men det var knallhard kamp om å være først.

Bare tre sekunder etter fulgte de svenske seilerne Anders Dahlsjö og Martin Strömberg.

PÅ VEI TIL MARSTRAND. Bak disse to har båtene rent inn til Arendal i en lett nordøstlig bris, og i dette øyeblikk er også de første båtene lagt ut på 2. etappe med kurs for Marstrand.

Værvarselet lyder på at vinden skal løye utover dagen, inntil den skal ta seg opp igjen og øke til frisk bris og opp til liten kuling i ettermiddag. Overfarten over Skagerrak ser med andre ord til å bli frisk for seilerne.

DE GAMLE ER ELDST. I den lette lurevinden som seilerne etter hvert fikk i natt, viste det seg at de gamle var eldst – ikke minst i klassen LYS 1,14–1,20. Der leder den gamle ringreven fra Tønsberg, Per Undrum (68) fra Tønsberg, som vel neppe har tall på hvor mange ganger han har krysset Skagerrak i regattasammenheng.

Mannen som ligger på 3. plass slår imidlertid 68-åringen med glans når det gjelder alder: Martin Knudsen fra Moss kunne feire sin 80-årsdag samtidig som de krysset startlinjen ved Hankø i går!

FØRST I MÅL OG FØRST I KLASSEN. Harald Klæboe og Martin Pedersen, som kom først til Arendal, leder også klassen sin; LYS 1,21-1,24, foran sine svenske konkurrenter som de så vidt knep seg foran i mål.

I LYS 1,25–1,30 har Sven Are Løtveit og Jan Muren fra Asker inntatt tetposisjonen. De hører defintivt også til blant favoritter, ettersom de tidligere har vunnet Watski Skagerrak TwoStar over all.

De leder foran arrangørforeningen, Fredrikstad Seilforenings, egne Svein Olav Moe og Per Arne Skjeggestad.

VENTER PÅ DE ANDRE. I LYS 1,31 til 1,35 er det i skrivende stund kun registrert en båt i mål, og det er også en tidligere vinner: Ludvig Daae og Christin Larsen fra Bundefjorden.

Du finner hele resultatlisten her.

FLEST FRA KNS. Tilsammen var det 110 båter som la ut fra Hankø i går. Av dem var det aller flest seilere som representerte KNS (38), deretter fulgte Asker Seilforening (28) og Fredrikstad Seilforening (21).

110 båter er ca, 25 færre enn i fjor, og studeres deltagelsen fra hver enkelt seilforening, ser man klart at det er potensiale for å øke deltagelsen igjen til neste år. Fra en så stor forening som Moss, som også er naboforeningen til arrangøren, stiller det kun to seilere.

Fra Sverige deltar det til sammenligning 14 seilere.

SWITSJ? Mens disse ordene er blitt forfattet, blir det meldt fra Torungen at den nå blåser noen sekundmeter med vind fra sydøst. Det kan tyde på at sønnavinden allerede er i ferd med å fylle inn, noe som igjen gjør at perioden med lite vind/vindstille vil bli forkortet.

For regattaen og rettferdighetens del er det en fordel.