Søk i arkivet

Sjøassistanse Shetland Race 2010Shetland-seilerne returnerer

Med vinneren av 1. etappe, Rolf Hermansen fra Ran, i spissen, er deltagerne i Sjøassistanse Shetland Race nå på vei tilbake til Bergen.

Mye tyder på en rask retur til Bergen; værmeldingen lyder på 2–16 knops vind, og det meste av den får seilerne i ryggen eller akteom tvers.

SUVEREN SEIER.
1. etappe ble vunnet av Rolf Hermansen fra Ran Seilforening, som bare dokumenterte og slo fast at han er kongen av denne regattaen. Han vant etappen, som han har gjort så mange ganger før, og denne gangen var det med halvannen time på korrigert tid over all.

Det var korteste vei som gjaldt for Rolf Hermansen og hans mannskap på HANNA MARIA, en Omega 34, på de 180 nautiske milene mellom Marstein og Lerwick. De fikk som mange andre en stilleperiode på natten og da vinden fylte så seilte de på det de hadde.

– Vi var flere båter som gikk nord  på vinden som kom, men Hermansen fikk ikke den samme vinden og holdt seg litt sør for den korteste veien. Det tjente han på, sier Andre Farstad, sjef for Sjøassistanse Bergen Shetland Race og som selv seilte regattaen.

Det vant Hermansen på, for da vinden skiftet nærmere Shetland var han riktig posisjonert.
 
NIENDE SEIER? Rolf Hermansen har vunnet Sjøassistanse Bergen Shetland Race åtte ganger sammenlagt totalt, og nå er han på god vei til å hente inn sin niende seier.

Etappen tilbake til Bergen ser ut til å få mer karakter av speed race, så kanskje vil ikke mulighetene for å gjøre de geniale, lure trekkene være så store på denne etappen. Men man vet aldri når man nærmer seg norskekysten…

Du kan følge trackingen av seilasen her.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen