Vestfjordseilasen 2010

Klassisk innledning av stor regatta

Klassisk innledning av stor regatta

Nord-Norges største regatta står for tur, og den innledes med et tradisjonelt, feststemt program.

Publisert Sist oppdatert

Vestfjordseilasen er Nord-Norges største reegatta som i de senere årene har samlet opptil over 100 seilbåter av allehånde slag; fra vikingeskip, fembøringer, åtringer og Colin Archer-skøyter til de mest moderne seilbåtene.

Kommende helg arrangeres Vestfjordseilasen for 29.gang, og den innledes på en svært sosial og tradisjonell måte. Nordskot og omegn Bygdelag har sendt oss denne pressemeldingen:

«Seilasen går fra Grøtøy/Nordskot i Steigen over Vestfjorden til Kabelvåg i Lofoten.  Bakgrunnen for seilasen er at man ønsket å vekke til live kappseilasene som i gamle dager gikk fra kystleia over til Lofoten i forbindelse med lofotfisket.

Bodø Seilforening er arrangør for selve seilasen, mens Nordskot og Omegn Bygdelag som vanlig står for arrangementene på Nordskot.

Startskuddet for seilasen går lørdagsmorgen – 26.juni, men allerede torsdag starter man festlighetene på Nordskot, med seilerpub på «Feskbruke»,– et sjarmerende og nyrestaurert gammelt fiskebruk – som er Nordskots forsamlingshus. «Feskbruke» ligger på kaia, sentralt og lett tilgjengelig for alle, også de som kommer inn med båt.

Fredag vil det være en del uteaktiviteter i kaiområdet, her planlegges markedsplass med barneridning, vaffelsalg, stands og salgsbuer.

Klokka 16.00 åpner «Fiskerestaurant» – som er dagens versjon av det tidligere «Havrettsbordet».  Også i år får man kjøpt tradisjonelle og spesielle havretter, forberedt av profesjonelle kokker og stedets innbyggere.  Tidligere år kunne man kjøpe billett til Havrettsbordet på forhånd. Denne ordningen har man gått bort fra.  Man har også valgt å gå bort fra ordning med bordsettinger, og holder i stedet åpen restaurant, der gjestene kommer når de ønsker det innenfor restaurantens åpningstid – fra klokka 16.00 til 22.00.  Slik får man lettet pågangen noe, og får mer flyt i servering og service. 

Det vil kunne forekomme at restauranten er full, og at man må vente på bord, slik det også er ved andre populære spisesteder.

Selve matserveringen arrangeres i bufeet, med selvforsyning.  Gjestene betaler en pris for å kunne forsyne seg fritt fra havrettsbord.  Pris på havrettsbufeeten er satt til kr 350,-. Det blir egen pris for de minste barna.

Kl 22.00 fredagskveld er det klart for fest – også dette ved «Feskbruket». Restauranten vil da være stengt, men det vil selges grillmat utendørs. Det blir levende musikk. Inngangspris på festen er kr 150,-. Festen har 15-års aldersgrense.  Det legges opp til utefest, men også puben på «Feskbruket» vil være åpen.  Det blir salg av øl og vin, og festen vil være sikret med godt vakthold.

Informasjon om seilasen og påmeldingsinformasjon finnes på hjemmesiden til Bodø Seilforening.»