Søk i arkivet

Shetland Round Britain & Ireland RaceInn til seier i Plymouth!

– Det holdt! Rune Aasberg og Arild Schei er jublende i telefonen med SEILmagasinet. En halvtime skilte de fire første båtene i mål.

– Dette var ulidelig spennende, og slik har det vært fra start til mål. Vi har kjempet om hver meter og hvert vindskift – med og mot strømmen – gjennom 2000 n mil og over tre uker.

Ordene renner ut av de to nordmennene som nettopp har gått i mål i Plymouth i England i Shetland Round Britain & Ireland Race.

ONSDAGSSEILAS. – Siste del av regattaen har vært som en onsdagsseilas. Vi lå mer eller mindre samlet for fem, seks timer siden. Vi satset på en vind som kom inn fra havet i vest, mens de andre gikk mot fallvinder langs land. Vårt grep ble det vinnende, forteller Arild Schei.

Rune Aaberg synes det har vært fantastisk å konkurrere mot helt like båter og vite at den som kommer først i mål, faktisk er først i mål.

De startet fire og en halv time etter den ledende båten og to timer etter båt nummer to på denne etappen, men i den forholdsvis lette vinden med mye strøm – ofte 3-4 knop i mot – kjempet de seg innpåå meter for meter.

SKARPE VINKLER. – Vi brukte nok Code 0 mer enn konkurrentene og gikk skaprpere vinkler med større fart, og det tjente vi nok på, mener de.

I kveld blir det feiring i Plymouth. Deretter setter Arild Schei seg på flyet hjem, mens Rune Aasberg skal seile SOLO alene hjem – 1000 nautiske mil non stop – som kvalifisering for Route du Rhum over Atlanterhavet til høsten.

– Jeg har lagt inn et punkt i Nordsjøen og nordbøya ved Skagen, og ved å runde dem på hjemturen skal det bli akkurat 1000 n mil, sier Aasberg.

RAPPORT. Arild Schei har lovet SEILmagasinet.no en mer utførlig rapport om sisteetappen senere.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen