SEILerNorge samlet til et terminliste-rike

Hva skjer i SEILerNorge?

Hva skjer i SEILerNorge?

Norges Seilforbund og SEILmagasinet kan i dag presentere en helt ny tjeneste til alle seilere i landet: En landsdekkende terminliste.

Publisert Sist oppdatert

SEILmagasinet har i samarbeid med Norges Seilforbund i lenger tid jobbet med et terminliste-prosjekt der alle landets regattaer skal samles i en og samme oversikt og hvor det skal være lett å finne frem. Denne er blitt lansert i dag.

VANSKELIG TILGJENGELIG. Inntil i dag har det ikke eksistert noen landsdekkende  oversikt over alle landets regattaer, treningssamlinger eller kurs, og forsøker du å finne ut hva som foregår, må du ut på leting. I noen seilkretser fins det fine oversikter over arrangementer innen kretsgrensene, i andre ikke. Enda vanskeligere er det å finne frem til kurs.  Da må du ned på seilforeningsnivå for å lete frem den informasjonen som ønskes.

Og ofte er informasjonen godt gjemt.

SEILFORENINGENES VERKTØY. Terminlisten som lanseres i dag, skal etter hvert administreres og brukes av seilforeningene selv gjennom at hver enkelt forening har direkte tilgang til å kunne publisere og administrere sine egne arrangementer.

MANGE SØKEFUNKSJONER. For alle seilere vil listen kunne gi en landsomfattende oversikt, men den er også utstyrt med en rekke søke- og sorteringsfunksjoner slik at du lett skal finne frem til hva du leter etter. Du kan nær sagt søke etter hva du vil og skreddersy søket ditt til å finne nøyaktig hva du er på leting etter.

For eksempel: Hvilke regattaer er det for Express på Vestlandet i perioden 30. juni til 22. august? Eller: Hvilke regattaer er det Bærum Seilforening arrangerer i år?

LINKER TIL MER-OPPLYSNINGER. Etter hvert som foreningene tar terminlisten i bruk vil det også bli linker til mer-opplysninger om de enkelte arrangementene eller til de egne hjemmesidene som regattaene måtte ha.

RESULTAT-BANK. En annen finesse som vil komme, er at arrangørene kan legge ut linker til resultatlistene, slik at man i ettertid kan søke frem regattaer som har vært og på den måten få enkel og lett tilgang til resultatlistene. Dermed kan terminlisten også bli et unikt oppslagsverk. Om foreningene er flinke til å bruke tjenesten.

LETT TILGJENGELIG. Foreløpig er terminlisten kun her på SEILmagasinets sider, men etter hvert som vi får testet den og luket vekk småfeil som først kommer til syne når tjenesten taes i bruk, vil den også bli å finne på Norges Seilforbunds nettside.  Det vil også være mulig for hver enkelt seilforening å legge ut terminlisten på sin egen nettside, og man vil da kunne velge om man kun vil vise egne arrangement eller hele listen.

SEILFORENINGER, TA KONTAKT! Det vil være mangefulle opplysninger og sikkert også noen feil i den terminlisten slik den akkurat nå foreligger, men dette vil fortløpende bli korrigert etter hvert som seilforeningene tar listen i bruk.

Seilforeninger som allerede nå vil ta vårt nye terminlisteverktøy i bruk, kan kontakte SEILmagasinet. Oppgi navn på kontaktperson, telefonnummer til kontaktperson og Epost-adresse, så vil vi ta kontakt tilbake og innvie vedkommende i tjenesten.