Kvalifisert under vanskelige forhold

Sonarlaget kvalifisert for Paralympics 2012

Sonarlaget kvalifisert for Paralympics 2012

Med 9. plass i VM kvalifiserte det norske Sonar-laget Norge for en plass i klassen i Paralympics i 2012.

Publisert Sist oppdatert

VM i Nederland er over for det norske Sonarlaget. Mesterskapet gikk ikke helt etter de norske seilernes ambisjoner, men en niendeplass sammenlangt av nitten totalt var godt nok til å gi Norge en plass i klassen i Paralympics.

VANSKELIG. – Konkurransen har vært hard og de ti beste båtene har seilt tett.Det har vært lite vind og svært vanskelige forhold store deler av mesterskapet, oppsummerer de norske seilerne.

– Det har ikke vært lett å se hvor vindtrykkene på banen kom og hvor på banen det har lønnet seg å seile, forteller Marie Solberg.

Den siste dagen var det mye vind, og laget fikk noe bedre resultater.

BEDRE I MYE VIND. – Vi klarte å henge litt bedre med i feltet og unngikk en del av de feilene som plaget oss tidligere i serien, sier Aleksander Wang-Hansen.

– Litt stang ut gjorde at toppplasseringene glapp, men vi følte at seilingen satt igjen.

– Det har ikke akkurat vært noe gøy gang på gang å komme langt bak i feltet nå når vi følte oss så klare for VM og har jobbet hardt for å være godt forberedt, sier Per Eugen Kristiansen.

SER FREMOVER. Nå ser laget fremover mot neste regatta og håper å klare å rette opp i feilene de gjorde i VM.

Fremover sikter laget mot trening hjemme og senere skal de delta i verdenscupregattaen «Sail for Gold» i England. Båten SIGYN står igjen i Nederland slik at den kan plukkes opp på vei til England om tre uker.

Følg Sonarlaget på http://teamsonar.net/