Laser-seilere i junior-mesterskap

Junior-seilere i slaget

Junior-seilere i slaget

I Polen og Skottland seiler norske Laser-seilere om VM-medaljer. Hermann Tomasgaard startet mesterskapet med en 3. plass i Laser Radial.

Publisert Sist oppdatert

Etter en dags venting kom junior-verdensmesterskapet i Laser Radial i gang i Skottland i går onsdag 21. juli. Der deltar 220 gutter og 90 jenter, og de norske seilerne markerte seg godt allerede fra starten av.

GODE JENTER. – I jenteklassen knallet Tiril Bue fra Asker til med 3. og 4. plass, og ligger med det som nummer 4 sammenlagt. Ina Kullmann Berentsen fra Bærum fulgte opp med 5. og 4. plass og ligger med det som nr. 6 (det seiles i to grupper), forteller Kristian Fæste.

HERMANN TOPP 3. I gutteklassen fulgte Hermann Tomasgaard opp den fine seilingen fra ISAF Youth Worlds og ble nr. 3 i guttenes ene seilas. Henrik Begby fulgte opp med en 17. plass, Harald Fæste med 37. og Thomas Mordt Kolstad med 68. plass (det seiles i tre grupper).

Daglige oppdateringer og mer info på hjemmesidene til Norsk Laserklubb.

Arrangementets hjemmeside med nyheter og resultater:

OPP FIRE PLASSER. Laser Standard-juniorene seiler om sitt mesterskap i Polen, og der fulgte Lars Myklebust Johansen opp den fine seilingen fra i tirsdag og fikk en 3. plass i sjette seilas.  Det bragte ham opp til en 25. plass sammenlagt.

Frode Johansen rapporterer fra Polen:

Det ble nok en dag varm dag i Gdynia med vindstille på formiddagen.  Klokka 11:30 tikket sjøbrisen inn, og det ble en dag med perfekte forhold for seiling. 6 - 8 m/sek fra øst og bølger på en meter.

Desverre var det tynt med norske farger i toppen i dagens første race. Lars Myklebust Johansen valgte feil banehalvdel og Anders mistet ristroppene og tapte mye på det. 

Lars ble beste norske med 22. plass i race 5.  I race 6 økte vinden til ca. 7-8 m/sek. Lars dro til og rundet toppmerket som nummer 2. Det ble en trio på to briter og Lars som kjempet om seieren i race 6. Lars slet med britenes kryssfart, men han gikk fortere på lens.

En spennende seilas endte med en flott  3. plass til Lars.  Totalt ligger han 25 i feltet på 124 båter. Det ere pp 4 plasser fra i går.

Mer informasjon og resultater.