Junior-VM i Laser Radial

Tiril Bue kjemper om VM-medalje

Tiril Bue kjemper om VM-medalje

Med 4. plass før dagens to gjenstående seilaser i VM for juniorer i Laser Radial, er Tiril Bue med i medaljekampen for fullt.

Publisert Sist oppdatert

Asker-jenta seilt sterkt under mesterskapet som foregår i Largs i Skottland, og kun ett fattig poeng skiller henne fra bronsemedaljen før dagens to gjenstående seilaser. Også sølvet kan være innen rekkvidde; kun fem poeng opp skiller Tiril Bue fra denne valøren.

GUNSTIGE FORHOLD. Gullet er det lite å gjøre med. Det er så godt som nede i lomma til amerikanske Erika Reineke, mens sølvet og bronsen foreløpig er på japanske og nederlandske hender.

4-5 m/sek er hva værutsiktene sier om forholdene som vil møte seilerne i dag. Det er fohold Asker-seileren trives i.

STIGENDE FORM. Også Ina Kullmann Berentsen gjør sine saker svært godt og har 7. plass som utgangspunkt før dagens to seilaser. God seiling i dag kan bringe henne opp til 5. plass sammenlagt, men det er også tett bak henne, så om det glipper, kan hun også rause ut av topp 10.

Ina viste imidlertid stigende form og var best av de to norske seilerne på mesterskapets nest siste dag med 4. og 10. plass i gullfinalen – mot Tiril Bues 18. og 19. plass. Det blåste 6–7 m/sek i går.

Tirils serie: 3-4-4-3-2-5-5-18-19

Inas serie: 5-4-33-15-7-6-21-4-10

KAN BLI ENSIFRET. I gutteklassen er Hermann Tomasgaard fra Drøbak enslig norsk svale, og med 11. plass før siste dag er sjansen for ensifret godt tilstede.

Henrik Begby leder sølvfinalen, mens Harald Fæste ligger på 32. plass.

Thomas Mordt Koldstad seiler i bronsefinalen.

Fullstendige resultater.