Junior-EM i Laser Standard

Lars Myklebust Johansen beste norske seiler

Lars Myklebust Johansen beste norske seiler

Det ble ikke norske resultater i gull-klassen under EM i Laser Standard, som ble avsluttet i Polen lørdag 24. juli.

Publisert Sist oppdatert

Etter nok en dag med vanskelige forhold ble det til slutt en 29. plass på Lars Myklebust Johansen fra Brevik, som var eneste norske seiler i gullfinalen under EM i Laser for juniorer i Polen.

VANSKELIG. – Det så lovende ut, vinden sto stabilt 6–7 m/sek fra nordøst under utseilingen og under krysstestene. 2 minutter før start dreide den 20 grader til styrbord, og sånn holdt det på til det begynte å øsregne, vinden droppet til 2,5 m/sek, mens bølgene var like store!  Mange startforsøk måtte til for å få feltet avgårde.  Lars kom i mål på 21. plass i gullfeltet på 62 båter, forteller trener Frode Johansen illustrerende om forholdene.

GREIT I SØLVFELTET. I sølvfeltet ble 20 båter tatt i sort flagg før de fikk feltet avgårde. Mikkel Berger ble 14,  Nicholas Small ble 15 og Anders Pedersen 16. 

– Ganske greit det  i vanskelige forhold, sier Johansen.

SORT. – I den siste seilasen i mesterskapet så det ut til at vinden hadde stabilisert deg noe mer, men dengang ei, sier Frode Johansen, og fortsetter:

– Lars lå topp 5 på 2/3 av første kryss før vinden dreide 15 grader venstre og hele babord feltet kom opp først. Lars var først på sin fløy og endte midt i feltet. I mål kom han som nummer 19, men han hadde desverre blitt tatt i black flag (tjuvstart) sammen med 6 andre i siste race. Dermed endte han på 29. plass i feltet på 124 båter.

– Oppsummert for Lars’ del var det mye positivt under mesterskapet. Litt stang ut, og litt ujevnt, men gode starter og stort sett god fart er godt å ta med seg videre for ham.

MER SORT. I siste seilas i sølvfeltet ble det på nytt mange omstarter, mange,  deriblant Mikkel Berger fikk black flag. Nicholas ble 29 og Anders 31.

Frode Johansen mener at resultatene for det norske laget var under målsettingen – og litt skuffende. 

– Vi må nok trene mer på fart i krappe bølger, sier han.            

NORSKE RESULTATER.

Gold Fleet:

29. Lars Myklebust Johansen

Silver Fleet:

24. Mikkel Berger

35. Anders Pedersen

42. Nicholas Small