Copa del Rey

Sterk 5. plass til Kongen etter første dag

Sterk 5. plass til Kongen etter første dag

Kong Harald og mannskapet hans i FRAM XVI innledet Copa del Rey-regattaen på Mallorca med en sterk 5. plass.

Publisert Sist oppdatert

FRAM-laget vant en suveren seier under Gotland Runt tidligere i sommer, og i går innledet de den store regattaen Copa del Rey-regattaen på Mallorca.

Petter Mollerup og Lars Reidulff, blant Laser-seilere kalt «The Crazy Norwegians» – et tilnavn de fikk etter å ha lagd en Laser-film fra vinterseiling i Norge som har gått verden rundt på YouTube – er på plass på Mallorca og vil rapportere for SEILmagasinet fra seilasene.

Her er deres første rapport:

 

OMBYGD BÅT. 2. august gikk startskuddet for den 29. Copa Del Rey-regattaen på Mallorca. Av de i alt 89 startende  båtene er det én norsk båt, FRAM XVI med kong Harald som skipper. De deltar i IRC-klassen for første gang etter at båten ble ombygd fra en Transpac 52, men det er riktignok ikke første gang FRAM stiller til start i den prestisjetunge regattaen. Kongen og mannskapet hans, bestående av noen av Norges beste seilere, har deltatt siden slutten av 1990-tallet.

GODT FORNØYDE. I det flotte været med vind fra 7 til 10 m/sek ble det avviklet to seilaser den første dagen, hvorav FRAM XVI startet dagen med en femteplass etter en dårlig start. I den andre seilasen rundet de som nummer tre på toppmerket, men etter å ha mistet en båt på den andre kryssen, kom de i mål på en sterk fjerdeplass.

Av de 16 båtene som deltar i IRC B-klassen ligger FRAM som nummer 5 med 9 poeng; det samme som fjerdeplassen, noe de er godt fornøyd med. Den spanske båten MATADOR med Alberto Roemmers som skipper ligger i ledelsen med 3 poeng tett fulgt av BRIBON (Jose Cusi) – også den spansk – med 4 poeng.

Etter dag 1 er to av tolv mulige seilaser avviklet. Vi vil holde dere oppdatert videre fra Copa del Rey.

 

Petter Mollerup og Lars Reidulff

Resultater.