VM for RS Feva

Første norske RS Feva-lag i VM

Første norske RS Feva-lag i VM

Tallak Utne og Jonas Thurmann fra Bærum Seilforening var de eneste norske deltagerne i VM for RS Feva som gikk i Carnac i Frankrike.

Publisert Sist oppdatert

– Det var fantastiske forhold med 23 grader i luften, og en jevn sjøbris fra kl 1300 til langt ut på kvelden, noe som gjorde dette til et fantastisk sted å seile, forteller Vidar Utne, leder av Bærum Seilforening og pappa til Tallak.

Han beretter at Carnac ligger godt beskyttet for dønningene fra Atlanterhavet, men at brisen og tidevannsstrømmen lager en del krappe småbølger. Tidevannsforskjellen er stor, og strømmen kan gå med opptil 2 knop gjennom regattabanen.  

SAMMEN MED SVENSKENE. – Det var et stort arrangement med 140 båter (280 seilere) fra England, Irland, Nederland, Frankrike, Italia, Sør Afrika, Danmark og Sverige. Siden det bare var en norsk båt med, slo seilerne seg sammen med det svenske landslaget, og de fikk god coaching og mange utstyrstips derfra, forteller Utne.

 

TIL SØLVFINALEN. De norske seilerne greide ikke målet sitt som var å komme til gullfinalen. Utne forteller at de hadde mye utstyrsproblemer med leiebåten den første dagen, og at en BFD (black flag) den andre dagen gjorde at de havnet i sølvfinalen.  Der ble de til slutt nummer 11 og 81 totalt. Seierspallen ble belagt av to britiske og et italiensk lag

 

Til neste år går VM for RS Feva i Nederland.

– Da håper vi å kunne stille med flere norske båter på startlinjen, sier Vidar Utne.