VM i X-41 i Arendal

Dag Usterud seiler opp

Dag Usterud seiler opp

På VMs andre dag i Arendal var det Dag Usterud som seilte opp som Norges største håp.

Publisert Sist oppdatert

Dag Usterud har en eventyrlig evne til å hevde seg når det gjelder – i mang en klasse, og nå også i X-41 – og i dagens seilaser i Arendal stod han og mannskapet om bord i TARPON for den jevneste norske innsatsen, og dette bragte dem opp på 3. plass sammenlagt. 6., 3. og 4. plass ble dagens beholdning.

ESTLAND I TET. De to lagene fra Estland er fortsatt utilnærmelige, spesielt Mati Sepp i TECHNOICOL som nå kan notere seg for fire tellende førsteplasser. De begynner så smått å ta form som verdensmestre, skjønt de havnet helt nede på 9. plass i dagens siste seilas.

NORSK SEIER. Den beste norske enkeltplasseringen i dag stod Thomas Oksmo og laget hans i X-EFFECT. De vant dagens siste seilas.

LEXINGTON med Thomas Føyen, som på forhånd var utpekt som det største norske håpet, falt ned på 4. plass sammenlagt etter 2-5-11 som dagens serie.

– For oss ble det en dag med litt uhell. Blant annet fikk vi spinnakeren under båten. Kampen om gullet ser ut til å være mer eller mindre avgjort, men seiler vi godt kan Dag Usterud og vi være med å kjempe om de andre medaljene, sier Thomas Føyen til SEILmagasinet.

Dagens seilaser startet flott med 12 knops vind, mens den siste ble en drivseilas som ble avkortet og hvor de siste ble først…

Komplett resultatliste