NM i H-båt

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

H-båtklubben med egen båt til NM

Gode H-båt-dager: NM starter i morgen og klubben har fått en H-båt til odel og eie.

Publisert Sist oppdatert

28 båter er påmeldt til det åpne norske mesterskapet som starter fredag. 18 av disse er norske.

Larvik Seilforening er arrangør og arrangørforeningen er klare for mesterskapet.

– Vi ligger godt an. 20 personer er allerede involvert. Dette gleder vi oss til, sier kontaktperson i Larvik Seilforening, Thor Morten Hem, til SEILmagasinet.

SEILmagasinet har også snakket med lederen i Norsk H-båt Klubb, Kyrre Tandberg, for mer utfyllende informasjon om det kommende norske mesterskapet i H-båt.

BÅT I GAVE. Tandberg vil selvfølgelig snakke om mesterskapet, men forteller først at H-båt-klubben på mandag fikk en generøs gave.

– Norsk H-båt Klubb har fått en H-båt, gitt til oss av den forrige eieren. Båten har vi tenkt til å brukes som en rekrutteringsbåt og vi har dermed invitert fire 17 år gamle H-båtseilere fra Lillesand til å benytte den under NM, forteller Tandberg.

Tandberg avslører også at klubben allerede har sett på hvordan Melgesklubben gjør det med sitt MÅS Melges-tilbud.

NORGESMESTERSKAP. VM i H-båt starter neste uke, men først er det NM som gjelder.

– Det er NM som står i hodet på de norske seilerne akkurat nå. NM er mye prestisje, fortsetter han.

– I VM er det nok få norske båter som kan hevde seg. Husk at fjorårets NM-vinner, Johnny Hjerpseth ble 24 i det danske mesterskapet.

– I NM er tittelforsvareren favoritt, Ralph Wikstrøm er en «gammel» luring og Kjetil Strand Eriksen, som vant Færder`n i år, er en outsider, analyserer Tandberg.

VANSKELIG. Mange av VM-seilerne stiller også til NM. Blant de vanskelige å slå finner vi den danske mesteren Steffen Stegger og svensken Michael Collberg.

I Larvik er det fra i morgen klart for 10 dager med seiling.

– Å ha NM i forkant av VM synes vi er veldig bra. Det er vanskelig å seile i Larvik, rent strømmessig, derfor er dette også en god mulighet for utlendingene å få testet banen i forkant av VM, avslutter Kyrre Tandberg.