Kong Harald og FRAM XVI i Copa del Rey

– Vi henger med om vi ikke blir defensive

– Vi henger med om vi ikke blir defensive

 Bare vi ikke blir for defensive, så henger vi med i teten, mener Kjell Arne Myrann om bord i FRAM XVI.

Publisert Sist oppdatert

Kong Harald og mannskapet hans har nå seilt i tre dager i den store spanske regattaen Copa del Rey på Mallorca, og en 6. plass er status så langt. Petter Mollerup og Lars Reidulff følger seilasene ringside, og her er deres rapport fra gårsdagens seilaser:

Etter en noe skuffende 8. plass fra tirsdagens eneste seilas, stod en kort havseilas for tur på onsdag.

Dagen ble startet med en flott start som FRAMs talsmann, Kjell-Arne Myrann, kaller en perlestart. Den gode seilingen fulgte dem hele kryssen, noe som gjorde at de rundet som nummer tre på det første merket.

– Vi kan fint konkurrere med de beste så lenge vi ikke blir for defensive, sier Myrann.

TAPER PÅ LENSEN. De tapte noe på første lens, men fullførte på en sterk 6. plass. Gårsdagens 8. plass og dagens 6. plass, pluss at båtene fikk en plassering halvveis i løpet der FRAM XVI ble nummer 7, resulterte i en 6. plass totalt foreløpig.

Stemningen på båten er god og Kjell-Arne Myrann sier at de er veldig godt fornøyde med å henge med i toppen med en såpass mye eldre båt enn hva de andre har. Dette med tanke på at det har skjedd mye utviklingsmessig. Det gjelder spesielt skrogformen som har gjør at de nye båtene går fortere på lens.

GODE AMATØRER. Myrann legger heller ikke skjul på at de ikke er godt nok samkjørt i forhold til de båtene som har heltids profesjonelt mannskap.

– Vi er vel å regne som «amatører» på et høyt nivå, sier han.

En oppsummering etter de første tre dagene er at FRAM XVI henger med i teten dersom de ikke blir for defensive.