FRAM XVI i Copa del Rey

Raskest på kryssen

Raskest på kryssen

Kong Harald og FRAM XVI seiler raskest på kryssen. Det har bragt dem opp på 5. plass i Copa del Rey igjen.

Publisert Sist oppdatert

Kong Harald og et av mannskapene om bord, Hans Petter Jensen, er godt kjent med situasjonen de nå er i under Copa del Rey-regattaen på Mallorca. De seilte sammen om bord i Halvtonneren FRAM VIII, som under VM i 1983 var den desidert raskeste båten i feltet på kryss. På lens derimot blir de fraseilt av mer moderne konstruksjoner.

Slik er det nå også.

I går hadde FRAM-laget sin beste dag, og nettopp seilingen på bidevind gjorde at de gjenerobret 5. plassen sammenlagt.

RAPPORT FRA MALLORCA. Her er Petter Mollerup og Lars Reidulffs rapport fra Mallorca:

På den nest siste seildagen viste FRAM XVI (47 poeng) virkelig hvor de skal ligge i feltet. Det ble avholdt tre seilaser, hvor de fikk de sterke plasseringene 4-5-5 – noe laget var veldig godt fornøyd med.

I tillegg til at de har holdt seg stabilt i toppen, har de seilt sin raskeste kryss noensinne med 9,2 knop på loggen i skarp sjø. Dette har ført til at de har tatt steget opp igjen til femteplassen totalt, med fem poeng ned til WEAPON OF CHOICE (52 poeng), som er deres nærmeste konkurrent.

I teten ligger de to spanske båtene MATADOR (12 poeng) og BRIBON (19 poeng) tett fulgt av CRISTABELLA (24 poeng). MATADOR har allerede avgjort den 29. Copa Del Rey-regattaen, med mindre båt og utstyr ikke holder. FRAMs muligheter for å avansere er minimale ettersom det er hele 11 poeng opp til CAM  på 4. plass.

Stemningen blant seilerne etter seilasene på fredag var på topp, og de er klare til å gi alt siste dagen av regattaen.