VM H-båt 2010, Larvik

51 båter klare – følg VM på nettet!

51 båter klare – følg VM på nettet!

I morgen starter VM-seilingen i Larvik. Du kan følge det hele på nettet.

Publisert Sist oppdatert

51 båter er påmeldt til VM i H-båt, som starter i morgen. I dag er det tune up-seilas og åpningseremoni hos Larvik Seilforening.

– Det ser veldig bra ut. Vi er i god gjenge, de aller fleste båtene er målt inn og i dag er det klart for tune up-seilas, sier lederen av organisasjonskomiteen i Larvik Seilforening, Pål K. Fevang, til SEILmagasinet.

Larvik Seilforening har nettopp gjennomført åpent NM i H-båt, hvor tyskeren Harald Wefers vant, mens tittelforsvarer Johnny Hjerpeseth ble norgesmester i H-båt for 2010.

– Det var en fin gjennomkjøring før VM. Vi skal seile på samme bane, men vi kommer til å gjøre mindre justeringer, blant annet blir det en «gate» ved bunnmerket. Det er 51 båter påmeldt, så det er mer hensiktsmessig, fortsetter Fevang.

FØRST I NORGE. VM i H-båt blir også en milepæl når det kommer til tracking i Norge. Det er første gang et bane-mesterskap, av en slik størrelse, blir tracket slik at publikum kan følge mesterskapet fra land.

Det er SEILmagasinets samarbeidspartner TracTrac som leverer trackingen under H-Båt-VM.

– Det synes vi er veldig, veldig spennende. Vi ser frem til å kunne vise frem seilingen på en helt ny måte. Ved siden av at alle som har en PC selvfølgeig kan følge mesterskapet hjemmefra, har vi satt opp flere storskjermer på land hos Larvik Seilforening hvor publikum kan følge med.

– I tillegg har vi gjort en avtale med flere sports-puber både i Larvik og i Stavern som vil vise trackingen på sine skjermer så lenge seilingen på går, fortsetter Fevang.

– Vår juryformann var også med under VM i 505 i Danmark i forrige uke, og han var strålende fornøyd med trackingen og ikke minst besøket de fikk på nettet.

– H-båt har et stort nedslagsfelt internasjononalt, så dette er et strålende tilbud til de som enten er interessert i seiling, elelr som ikke har muligheten til å seile selv, mener Pål K. Fevang.

FAVORITTER. Det er samlet mange gode seilere i Larvik under dette mesterskapet og ifølge Fevang er det ganske åpent hvem som tar gullet med seg hjem.

– Det er 5–6 tidligere verdensmestere på plass, så det er litt åpent, men det er flere som kan stikke av med seieren her.

– Og vi kan få en norsk mester, legger han til.

– Selv om våre beste norske er outsidere, er det mulig å se norske seilere på pallen, mener Fevang.

SEREMONI. I dag arrangerer Larvik Seilforening åpningseremoni med sterke historiske innslag.

– Vi vil bruke et viking-team under seremonien i kveld. Larvik Seilforening ligger like i nærheten av Kaupang, de første bybosetningene i Norge, så vi drar igang et vikinginspirtert åpningseremoni i kveld.

– Jeg antar at vikingene også drev med kappseiling, så det er på sin plass, avslutter Fevang.