Skandia Sail for Gold 2010

– Det er i dag det begynner

– Det er i dag det begynner

Det går litt opp og ned i Weymouth. Men ifølge Espen Guttormsen er det i dag det begynner.

Publisert Sist oppdatert

Resultatmessig kunne det vært bedre, men det er strengt tatt i dag det begynner for Laser-seilerne, sier generalsekretær i Norges Seilforbund til SEILmagasinet.

Guttormsen er på plass i Weymouth under årets siste verdenscupregatta, som trener for Laser Radial-jentene.

– Vi har tre Laser-seilere i gullfinalen, Kristine Sandenes, Marthe Enger Eide og Kristian Ruth. Man kan lett hoppe opp og ned 10–15 plasser på et blunk, så alt innenfor 30–35 poeng er mulig, mener Guttormsen.

– Vi får håpe på litt mer stang inn i dag, enn det vi har hatt hittil i mesterskapet, legger han til.

SAMLE INFO. Kristian Ruth ligger som nummer 38 før gullfinalen begynner.

– Kristian har stort sett seilt dårlig i det første racet hver dag, tre dager uten unntak. Det virker som han må samle litt info i det første racet, før han gjør det han tror på, analyserer generalsekretæren.

Som en konklusjon på både Ruth og Mathias Mollatt, som ligger på 66. plass og klar for sølvfeltet, sier Guttormsen følgende:

– Tidvis bra seiling, men for ujevne og ustabile.

JENTENE. Laser Radial-jentene er Guttormsen forøyd med. Han mener det blir spennende å følge jentene neste år om de gjør et skikkelig stykke arbeid i vinter.

– De er har evnen, men mangler litt timer i båt når det begynner å blåse litt. Men det blir moro å følge jentene videre. De er mange som trener sammen og som kan pushe hverandre fremover.

– At både Kristine og Marthe (Kristine Strandenes og Marthe Enger Eide, red. anm.) er kommet til gullfinalen er veldig bra. Det er første gangen i et så bra felt. Det er like stor konkurranse her som under VM, så det er vi fornøyd med.

– Vi hadde tre av fem jenter på topp ti i går. Og det er bra, sier han.

BRETT. Norge har en brettseiler på plass i England, Sebastian Wang-Hansen. Han er ikke fullt så fornøyd med 60. plass og sølvfinale.

– Han har hatt en skikkelig nedtur. Jeg snakket med han i går og han er veldig skuffet.

Aleksander Wang-Hansen, Per Eugen Kristiansen og Marie Solberg i Sonaren har heller ikke hatt det store mesterskapet. De ligger som sjette båt blant ti deltagende.

– De har hatt en nedtur etter Hyeres. De vet ikke helt hva det er, men mistenker at bytte av seil er en medvirkende årsak. De går rett og slett for sakte, sier Guttormsen.

Bjørnar Erikstad i 2.4mR ligger som nummer 8. Han hadde en litt tung dag i går.

– Det var helt tragisk i går og det er han skuffet over. Han var vedlig fornøyd med de første dagene, men en 10. og 12. plass i går kunne han vært uten, avslutter Espen Guttormsen.

Her finner du trackingen av Skandia Sail for Gold 2010.