Hankø OneStar

Simen Løvgren tok 1.etappen

Simen Løvgren tok 1.etappen

– Til alle som ikke kunne delta i Hankø OneStar i år; dette var kjempekult. Det sier en strålende fornøyd Simen Løvgren som vant 1. etappe over all.

For nettopp å vinne denne etappen hadde han ikke ventet – og kjempekult syntes han det var fordi de hadde en så flott seilas mellom Hankø og Arendal.

OVERRASKET. – Jeg er aller mest overrasket over meg selv, at jeg skulle vinne denne etappen. Jeg anså ikke lens i så lite vind som favorittføre for denne båten (Sun Fast 3200), men det store fokusområdet mitt – og sikkert også for alle de andre – var å holde fart og trykk i båten hele veien. Og det fikk jeg åpenbart brukbart til, sier Simen Løvgren til SEILmagasinet.

NYE SEIL. Han tillegger også noe av årsaken til seieren et sett nye seil fra Quantum.

– Etter Watski Skagerrak TwoStar har jeg kjøpt et sett nye seil som er designet på basis av erfaring med denne båten. Jeg seilte med en asymmetrisk spinnaker på spinnakerbom, og da jeg på et tidspunkt byttet til en eldre spinnaker, så merket jeg virkelig forskjellen, forteller han.

KRAFTIG MEDSTRØM. Simen Løvgren forteller at han for å holde fart og trykk oppe på vei mot Arendal, seilte med en skjæring som ga en sann vindvinkel på mellom 140 og 145 grader. Etappen til Arendal bød på lite vind; på det meste 10–12 knop, men de hadde vind hele tiden fra nord-nordøst. Aldri vindstille.

– Dessuten hadde vi en sterk medstrøm. Jeg har logget 65 n mil gjennom vannet på etappen, men 85 n mil over grunnen! Det har jeg aldri opplevd før, sier over all-vinneren, som slo Tor Hove og hans nye Elan 350 med knappe tre minutter på korrigert tid. Den nye Elanen som har fått 1,33 i LYS-tall, var imidlertid ca. 43 minutter foran i mål.

LARS PETTER KARLSEN BEST BLANT DE STØRSTE. Først i mål kom Rune Aasberg med sin Class 40 SOLO. Han var 44 minutter foran Knut Berg-Jacobsen i NORDSTJERNEN. Men med LYS-tall på henholdsvis 1,49 og 1,47 holdt det til 4. og 8. plass over all, og 2. og 3. plass i klassen for de største båtene; 1,35 og høyere. Vinner i denne klassen ble Lars Petter Karlsen i NICOLINE (Elan 410).

TAPTE I HAVET. – Jeg valgte å gå langs kysten, og det så ut til å ha lønt seg. JOKERMANN (Per Ottar Skaaret) og BLÅ STÆR (Kjell Ulrik Sandvig) gikk lengre ut, og de tapte åpenbart på det, sier Løvgren.

START KL 11. I dag kl 1100 starter returseilasen til Hankø. På den etappen skal de imidlertid først innom Persgrunnen på svenskekysten og deretter runde Rakkeboene utenfor Stavern før kursen endelig kan settes mot Hankø.

– Det kommer nok til å bli mye unnavindsseiling på den etappen også, men først skal vi starte i frisk nordøstlig vin ut fra Arendal. Den skal senere dreie mot sydøst, er det varslet, sier Simen Løvgren i telefonen til SEILmagasinet.

Og han kan fortelle at det har regnet infernalsk i natt, men at han nå kan gå ute og snakke i telefonen. Og det kan tyde på at en oppklaring er på vei i Arendal, og det er nettopp når oppklarningen kommer at vinden skal dreie i mer sørlig retning…

Deltagerne i Hankø OneStar blir tracket, og du kan følge trackingen her.

Full resultatliste for 1. etappe finner du her.