Norgesmesterskap i Andunge

Gjentok bedriften etter 40 år

Gjentok bedriften etter 40 år

I 1970 vant Lasse Naumann Andungemesterskapet. I helgen gjentok han bedriften og ble norgesmester sammen med Einar Gløersen.

Publisert Sist oppdatert

En av Andunge-klassens super-veteraner, Lasse Naumann, gjorde rent bord med fire tellende seire under norgesmesterskapet, som ble avviklet i Asker Seilforenings regi i helgen. Og mesterskapet vant han i en trebåt bygd i 1967 – en båt som for øvrig var utstillingsbåt for Børsholmen Båtverft det samme året på utstillingen Sjøen for alle.

TREBÅT-FORHOLD. – Ja, men vi hadde forhold som passet trebåtene denne gangen, sier Lasse Naumann beskjedent til SEILmagasinet om seieren.

Han forklarer at i den lette vinden og skvalpete sjøen går trebåten lettere igjennom mens plast-Andungene «plasker» litt mer og stanser opp.

– Med god båtfart er alt mye lettere og vi slipper å ta sjanser, sier han.

40 ÅR SIDEN. Lasse Naumann har vunnet NM i Andunge før; det vil si Andungemesterskapet, som det het tidligere, for vi må helt tilbake til 1970 for å finne den rette listen der han figurerer helt på toppen. Han vant også i 1967. Og siden den gangen er det ikke mange Andunge-NM han har gått glipp av.

– Einar Gløersen og jeg har tre sølvmedaljer fra før, så denne gangen bestemte vi oss for å seile for å forsøke å vinne, sier Lasse, som gjennom et helt liv har vært mest oppttatt av å lære andre å seile, snarere enn å gjøre det maksimalt godt på regattabanen selv.

VANT DET MESTE. Med innsatsen i årets NM rasket han og Einar Gløersen også med seg de fleste vandrepokalene – ikke minst det attraktive Andungespeilet som går til vinneren av siste seilas.

– Det var nesten litt flaut å vinne så mye; det eneste vi ikke fikk med oss var vandrepremien til beste jentelag og debutantprisen, smiler han.

Lasse Naumann kan berette om fem morsomme seilaser i lett vind og en hard duell med den tidligere OL-seileren Erling Landsværk, som deltok sammen med sønnen Johannes. På bronseplass kom søskenparet Preben og Alexandra Wang.

Alle de tre medaljørene seiler for Asker Seilforening.

Komplett resultatliste og bilder finner du på hjemmesiden til Asker Seilforening.