Prestisjefylt show-regatta i Amsterdam

29er

Norske seier i parallell-slalom i 29erXX

Helene Næss og Ane Gundersen slo alle i en fartsfylt parallell-slalom i Amsterdam.

16 meritterte kvinnelige seilere møttes til en original dyst i tomannsjollen 29erXX i forbindelse med Tall Ships Race-arrangementet Sail Amsterdam. Sail Amsterdam er en av verdens aller største maritime festivaler med over 600 båter og inklusive mange seilskip, så 29er-seilerne hadde et stort publikum.

VANT FINALEN. Regattaen, som heter «29erXX Downhill Skiff Cross», var lagt opp som parallell-slalom på beste alpinvis: To og to båter seilte mot hverandre på to parallelle slalom-baner mot og med vinden på beste alpinvis. Vinnerne av duellene gikk videre inntil man stod igjen med to lag i en finale.

Den første dagen ble Helene Næss og Ane Gundersen slått ut i første runde, men dagen etter kom de sterkt tilbake og var uslåelige i alle sine dueller. I finalen slo de Annemiek Bekkering og Merel Witteween, som tok sølv i Yngling i OL i Bejiing i 2008. Utslått ble også Laser Radial-syjernen Marit Bouwmeester.

ØNSKET SOM OL-KLASSE. 29erXX er en oppgradert 29er som har større seil og der begge seilerne står i trapes. Under premieutelingen uttalte de norske jentene at de hadde et sterkt ønske om at 29erXX skulle bli olympisk klasse for kvinner.

– Vi vil vise at vi er like gode til å seile som gutta i 49er, sa de.