NC i Florø

Rekruttsamling Europajolle Horten

Spennende pengepremier i helgens norgescup

Det kan lønne seg og ta turen til norgescupen i Florø denne helgen. Tilsammen deles det nemlig ut 15000 kroner til de klubbene med flest deltagere.

Publisert Sist oppdatert

ORIGINALT. Arrangørene har valgt en litt uvanlige metode for å lokke deltagere til vakre Florø, denne helgen. Det er satt opp ekstrapremier til de klubbene som har flest deltagere – og beste resultater.

1. Premie kr 5000 til den klubben med flest deltagere i alle klasser.

2. Premie kr 5000 til den klubben som gjør det best i alle klasser. Det vil bli brukt den olympiske poengskalaen fra 1 til 6, der førsteplass gir 6 poeng og andreplass 5 poeng osv.

3. Premie kr 5000 til den klasseklubben som prosentvis etter deltagelse på årets tidligere NCer har flest med.

– Dette er i hovedsak en test for å sjekke om slike premier trekker seilere og motiverer klubber til å delta og vinne. Dere skal ikke se bort ifra at vi kommer til å bruke det igjen, om det viser seg å virke. Nå håper vi  på over 200 seilere, sier leder for Florø Seilforening, Ivar Presttun til SEILmagasinet.

Etter resutatene av NCen i Florø kåres vinneren av rankingen 2010. Det vil bli arrangert i klassene; Optimist, Europa, 29er og Zoom8, og det kan vise seg og bli spennende blant flere av deltagerne

E-JOLLE.. Mens Martin Frigstad Pedersen, Kristiansand, har en solid ledelse foran helgens NC, er det tett blant konkurrentene. Kristian Hammarstrøm ligger på en andre plass, med 10 poeng ned til Jon Aksel Mortensen, Arendal. Det skiller kun 2 poeng fra tredje til femte plass.  

Rankingen danner også grunnlaget for uttaket til neste års toppseilutøvere. For å tas ut må man være blant de 15 beste som gutt og blant de 25 beste som jente.

OPTIMIST. Også i Optimist blir det en spennende Norgescup. Her skiller det kun et poeng fra Marcus Salterød Jonas, Horten og , Håvard Aker, Tønsberg, som har henholdsvis første og andrepassen. Beste jente før helgen er Ragna Agrup, KNS, på femte plass.

Du kan melde deg på her.   Siste frist for påmelding er i kveld.