NM i F 18 og europacup i Laser

Stor seilerweekend i Moss

Stor seilerweekend i Moss

Det går mot en stor seilerweekend i Moss: Historiens første NM i Formula 18 og europacup i Laser. Men den kunne kanskje vært større?

Publisert Sist oppdatert

64 joller tilsammen møtes i Moss allerede fredag – og flere av dem er utenlandske seilere. Laser-seilerne konkurrerer i fem klasser, mens det i Formula 18 skal kjempes om NM-tittel. 22 båter er påmeldt; fem svenske og 17 norske.

I Laser-er det 42 båter.

SKUFFENDE. – Skuffende få, hevder røster i Laser-miljøet og henviser til det hundretallet av joller som deltar i tilsvarende regattaer i andre deler av Europa. Det er imidlertid noen utlendinger som har funnet veien nords i Europa til Moss; tsjekkiere,dansker, svensker, en belgier og en spanjol.

Sett med norske øyne er herre- og dame-klassen i Laser Radial kanskje mest spennende med 12 seilere i hver, mens det bare er 7 seilere i Laser Standard – og uten Norges beste seilere på plass. De yngste og letteste seilerne vil forsøke seg i Laser 4.7.

Se deltagerlisten.

NM FOR FØRSTE GANG. – Vi er 22 båter nå, men kanskje kommer det et par til før start, sier Harald Blom-Bakke i F18-klubben om deltagelsen i Formula 18, en klasse som har hatt en eventyrlig vekst i Norge. I 2008 var det tre båter som seilte på Lysakerfjorden – allerede nå har klassen NM.

– Dette blir det største arrangement for Formula 18-klassen i Norge hittil, og det er et tydelig bevis på klassens popularitet og vekst. Det stiller både rene herrelag, mixed lag og et rent jentelag, forteller Blom-Bakke.

deltagerlisten er det dessuten mange kjente seilere som har startet i klassen, men det regnes som åpent hvem som til syvende og sist stikker av med de gjevbeste medaljene. Totalt skal det seiles ni seilaser før mestrene skal kåres.