En konkurranse i konkurransen

TEAM GRAN SEIL X-41-mestre

TEAM GRAN SEIL X-41-mestre

I kampen om NM-medaljer i ORC, var X-41-seilerne også opptatt av hvem som skulle bli klassemester.

Publisert Sist oppdatert

I kampen om sekunder, måltall og plasseringer som til slutt skulle føre frem til NM-listen i ORC, hadde de seks X-41ene i feltet sitt interne oppgjør. De skulle kåre en klassemester for sesongen 2010, og det ble til slutt TEAM GRAN SEIL med Terje Wang i spissen som trakk det lengste strået.

I NM-oppgjøret toik de bronse og ble nummer to i den store klassen, men av X-41-seilerne var de altså best.

FORNØYDE. – Vi er veldig glade for seieren i X-41 klassemesterskapet, 2. plassen i stor klasse og  bronsen i NM. X-41 har høyt måltall for størrelsen, og det er derfor krevende å vinne i ORCi som følge av at båttypen egentlig er tegnet som en entypebåt uten vekt på ORCi formelen, sier Terje Wang.

Han legger også vekt på at det var en lagseier.

OPPTELLING. – Det er utfordrene å samle et mannskap på 10 mann. Etter skippermøtet på lørdag gikk jeg tilbake til båten for å telle over mannskapet. Under oppstillingen på brygga så nok en av gutta at jeg talte to ganger og kom til kort. Han pekte ned mot vannet hvor dykkerboblene strømmet til overflaten, for så å rette fingeren opp mot mastetoppen, hvor Pål satte i bolten på racing forstaget. Vi var dermed på en effektiv måte alle mann alle. Plasseringen var et resultat av god laginnsats, sier Wang

Og de han forsøkte å telle opp og som var om bord – i masten eller iunder vann – var Hans Cappelen, Andre Tandrevold, Bjarne Staib, Pål Stiansen, Richard Karlsen, Leif-Roald Halvorsen, Stig Andresen, Christoffer Jacobsen og Morten Røisland.

Resultatlisten for X-41 ble:

1.  Team Gran Seil – Terje Wang

2.  Starfish – Halvard Hedmark

3.  Smith og Smule – Nils Bøe

4.  Lexington – Føyen / Clason

5.  Xeffekt – Oksmo/Rubinstein

6.  BW Offshore – Mørland Pedersen