Wärtsilä Windjammer Race

Lovende værvarsel for høstavslutning

Lovende værvarsel for høstavslutning

– Værvarselet er så flott at du ikke må la høstseilasen gå forbi deg!

Publisert Sist oppdatert

Mannen som sier dette er Roy Nilsen i Stord Seilforening, og høstseilasen han sikter til, er Wärtsilä Windjammer Race som starter lørdag 2. oktober.

– Det er spådd 10–11 m/sek vind, så dette blir både actionfylt og morsomt, sier han.

PÅMELDINGSFRIST. Til nå er 23 båter påmeldt – fire i doublehanded og resten i fullt bemannete LYS-klasser, men arrangørene i Stord Seilforening håper at listen når startskuddet går, skal telle 30–40 båter.

Påmeldingsfristen løper ut onsdag 29. september – så vil du ha med deg en frisk høstseilas; «løp og kjøp»!

Innholdet i regattaen er det samme som før for denne tradisjonsrike regattaen, som arrangeres for 32. gang og som representerer sesongavslutning for mange.

SEILERFEST MED TRADISJON. Ikke minst er den tradisjonelle Windjammer-festen på Stord Hotell etter seilasen blitt et begrep. Der blir det middag, premieutdeling ogmusikk i god, gammel stil – og ikke minst seilerprat lover arrangøren.

TELLER I HORDA CUP. Regattaen teller dessuten i HordaCup, så muligheten for å pynte på årets cup-resultat er fortsatt til stede.

Flere seilere har vært med i over 20 utgaver av regattaen, men det fins også seilere som nå nærmer seg 30 deltagelser.

– Regattaen er derfor blitt et begrep innen for tur- og havseling på Vestlandet, sier Nilsen.

Regattaen starter i Leirvik havn kl 12 lørdag 2. oktober. Også mål skjer i Leirvik og etter endt seilas blir det som nevnt seilerfest.

Påmelding på nettsiden til Stord Seilforening.