Godt driv i Europajolle-klassen

Stor bredde og tøff topp

Stor bredde og tøff topp

God bredde og tøff konkurranse i toppen. Det er suksessfaktoren for Europajolleklassen, som er «still going strong». Nå jobbes det med å få ned prisene på nye båter.

– Under årets siste rankingseilas, som ble arrangert av Drøbaksund Seilforening, fikk Europajolle-klassen en bekreftelse på at det er mange ungdommer som ønsker å fortsette sin seilkarriere i E-jolleklassen. Dette er selvsagt gledelig og bekrefter at klassen vil fortsette å prege norsk jolleseiling i tiden fremover.

Mannen som uttaler dette, er Ole-Richard Mortensen, leder i Norsk Europajolleklubb (NEK). Og han begrunner det slik:

STOR BREDDE, TØFF TOPP. – Dette skyldes i første rekke at seileren selv ser at klassen har god bredde og tøff konkurranse i toppen. Seilerne har vært vant med dette i Optimistjollen og ønsker å fortsette i samme spor.

Under klassens siste rankingarrangement stilte 14 danske og svenske E-jolle-seilere og Mortensen mener dette bidrar ekstra til at seilerne synes det er gøy å konkurrere i jollen.

FLERE JENTER. – Seiling er dominert av gutter når det gjelder antall, og styret i NEK jobber bevisst for at jentene skal finne seg til rette i klassen. Vi jobber for at så mange som mulig av norsk seilerungdom skal seile så lenge som mulig, og vi må ha med jentene; mangfold og mange seilere i klassen totalt er nøkkelen for å ha mange glade seilere på fjorden, sier han.

Han påpeker at det er et godt samarbeid mellom klasseklubbene for Europajolle i Skandinavia og at det planlegges aktiviteter på tvers av landene utover vinteren. I tillegg er norske seilere allerede invitert til svenske regattaer neste år.

RIMELIGERE BÅTER. – NEK har jobbet mot båtprodusenter for å få ned kostnader på innkjøp av nye båter. Vi ønsker å kunne komme i kontakt med seilere som kan tenke seg å kjøpe ny båt slik at vi kan bestille opp mot 10 nye joller for å tette mye av etterspørselen etter joller, forteller Ole-Richard Mortensen.

61 båter deltok i rankingseilasen.